Μαραθώνιος οχημάτων με σύμμαχο τον ήλιο (video)

Μαραθώνιος οχημάτων με σύμμαχο τον ήλιο (video)
Ο μαραθώνιος οχημάτων ηλιακής ενέργειας που διοργανώθηκε στην Αμερική και είχε διάρκεια επτά ημερών ανέδειξε νικητή το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το Quantum ήταν το ηλιακό αυτοκίνητο με το οποίο επικράτησε στον Μαραθώνιο που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ. Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου από το Austin του Τέξας και τερμάτισε τη Δευτέρα που μας πέρασε στη Μινεάπολις, καλύπτοντας συνολικά 2.735 χιλιόμετρα.

Μια βλάβη στον κινητήρα που δημιούργησε καθυστέρηση 20 με 30 λεπτά στο πλήρωμα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και το έφερε πέντε θέσεις πίσω, δεν στάθηκε ικανή να τους στερήσει τη νίκη, την οποία κατέκτησαν με διαφορά μόλις 45 δευτερολέπτων από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

To Quantum έχει μήκος 4,8 μέτρα και ύψος 93 εκατοστά. Για να εξασφαλίσουν ικανοποιητική αυτονομία και δύναμη, η ομάδα χρησιμοποίησε 516 φωτοβολταϊκά πάνελ αμερικάνικης προέλευσης, με τη συναρμολόγηση να γίνεται στην Γερμανία.

Η απόδοση του ηλεκτρικού κινητήρα ανέρχεται στους 12,3 ίππους, αλλά με το βάρος του οχήματος να περιορίζεται στα 145 κιλά, δίχως τον οδηγό, το Quantum κατάφερε να σημειώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα μέση ταχύτητα 96 χλμ./ώρα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος φτάνει τα 170 χλμ./ώρα.

Το Quantum έχει αποδείξει ότι κινείται σταθερά με επιτυχίες, αφού και το 2011 είχε καταφέρει να κατακτήσει την τρίτη θέση στον αγώνα που διοργανώθηκε στην Αυστραλία, ενώ το 2012 είχε επικρατήσει ξανά στην Αμερική.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!