Range Rover Sport SVR το ταχύτερο SUV (video)

Range Rover Sport SVR το ταχύτερο SUV (video)
Έσπασε τα χρονόμετρα το Range Rover Sport SVT στην πίστα του Nurburgring, κατακτώντας τον τίτλο του ταχύτερου SUV.

Απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες της Land Rover στο Nurburgring, αφού κατάφερε με το Range Rover Sport SVT να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των SUV.

Με χρόνο 8 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της «Πράσινης Κόλασης», ίσως της δυσκολότερης δοκιμασίας για ένα αυτοκίνητο. Το μήκος της μεγάλης διαδρομής του Nurburgring ξεπερνάει τα 20 χιλιόμετρα (20,8 χιλ.) με τη «πίστα» να χαρακτηρίζεται από τις δύσκολες στροφές της και την εναλλαγή του υψομέτρου.

Το Range Rover Sport SVT εξελίχθηκε από τμήμα Special Operation Division, της Land Rover Jaguar. Οι αλλαγές εστιάζονται στα ειδικά μελετημένα αεροδυναμικά βοηθήματα και πιο συγκεκριμένα στην μεγάλη εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος και το πίσω diffuser, εκεί όπου συναντάμε και τις τέσσερις πλέον απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το μεγάλο εμπρός καπό βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 5,0 λίτρων με αυξημένη απόδοση που φτάνει τους 550 ίππων. Οι επιδόσεις του Sport SVT δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!