Polaris Slingshot, το απόλυτο τρίκυκλο (video)

Polaris Slingshot, το απόλυτο τρίκυκλο (video)
Αυτοκίνητο – μοτοσικλέτα, το Polaris Slingshot είναι ένα υβρίδιο που συνδυάζει τις συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρουν και τα δυο.

Μοιάζει με τρίκυκλο KTM X-Bow, αλλά ανήκει στην κατηγορία των μοτοσικλετών και έχει μάλιστα πολύ δύναμη. Για αυτό φορέστε κράνος πριν μπείτε στο εσωτερικό της Polaris Slingshot.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι της GM, ένα 2,4 λίτρων EcoTec, με απόδοση 173 ίππων στις 6.200 σ.α.λ. και 225 Nm ροπής στις 4.700 σ.α.λ.! Η δύναμη περνά μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, στον πίσω τεράστιο τροχό 20 ιντσών, ο οποίος αναλαμβάνει να την βάλει κάτω, έχοντας με τόση ισχύ, αναμφίβολα δύσκολο έργο.

Με δεδομένο το μικρό βάρος του Polaris, που είναι μόλις 756 κιλά και χωρίς η εταιρεία να έχει ανακοινώσει ακόμα επιδόσεις, υποθέτουμε ότι θα είναι εκρηκτικές. Εκτός από τον κινητήρα που παραπέμπει σε αυτοκίνητο και το εσωτερικό του θυμίζει τετράτροχο.

Καθίσματα με άψογη πλευρική στήριξη, με αδιάβροχες επενδύσεις, ζώνες τριών σημείων, ντουλαπάκι που κλειδώνει, οθόνη 4,3 ιντσών με Bluetooth, έξι ηχεία, σύνδεση USB και θήκες αρκετά μεγάλες για το κράνος οδηγού και συνοδηγού.

Με τα πάντα στο εσωτερικό να θυμίζουν αυτοκίνητο, πάρτε το κράνος σας και το δίπλωμα οδήγησης… μοτοσικλέτας και φύγαμε. Μπερδεμένα λίγο τα πράγματα σχετικά με τη φιλοσοφία του, αλλά ξεκάθαρα όσον αφορά την απόλαυση και την ανόθευτη αίσθηση που είναι ικανό να σου προσφέρει το Polaris.

Σύμφωνα με τον Chris Doucet, υπεύθυνο του Slingshot «Το τρίκυκλο όχημα προσφέρει την εμπειρία μοτοσικλέτας, με τον αέρα να χτυπά στο πρόσωπό σου, αλλά και ένα νέο άλλο επίπεδο ευστάθειας στον δρόμο».

Το Slingshot θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Αμερικής από τον Σεπτέμβριο με τιμή που θα ξεκινά από 20.000 δολάρια και θα φτάνει τα 24.000 δολάρια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!