Δικαιώνει Χάμιλτον η Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Δικαιώνει Χάμιλτον η Mercedes
Στη Mercedes δικαιώνουν τον Λιούις Χάμιλτον για την απόφασή του να μην υπακούσει την εντολή της ομάδας να αφήσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ να προσπεράσει.

Στην Ουγγαρία ο Λιούις Χάμιλτον δεν υπάκουσε την εντολή της Mercedes να αφήσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ να προσπεράσει, με δεδομένο ότι μάχεται για τον τίτλο. Κάτι που... τάραξε για λίγο τα νερά των «ασημί βελών», με τον Ρόσμπεργκ να είναι εκνευρισμένος με τον ομόσταυλό του.

Ωστόσο, στη γερμανική ομάδα δικαιώνουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008, με τον Τότο Βολφ να τονίζει πως δε θέλει να είναι ο σκληροτράχηλος στρατηγός που θα επιβάλει στους πάντες τι να κάνουν. «Ίσως αυτό που είχαμε αποφασίσει στην αρχή της σεζόν να μη λειτουργεί πια.

Δεν μπορούμε να ζητάμε από έναν πιλότο να αφήνει τη θέση του στον άλλο διακινδυνεύοντας τις δικές του πιθανότητες για τον τίτλο προς όφελος της ομάδας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας με πολύ δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν γρήγορα. Θα πρέπει να καθίσουμε και να το συζητήσουμε γιατί ο Νίκο και ο Λιούις είναι άμεσοι ανταγωνιστές για τον τίτλο.

Αν ο Λιούις είχε αφήσει τον Νίκο να περάσει, ίσως η Mercedes να είχε κερδίσει τον αγώνα, αλλά σαν πιλότο καταλαβαίνω τον Λιούις και τον λόγο που δεν υπάκουσε. Θα μπορούσαμε να είχαμε επιμείνει στην εντολή, αλλά δεν το κάναμε.

Δεν θέλω να το παίξω σκληροτράχηλος στρατηγός και να επιβάλω στους άλλους τι να κάνουν», ανέφερε το αφεντικό της Mercedes. Για το συμβάν μίλησε και ο Νίκι Λάουντα, ο οποίος θεωρεί σωστή την απόφαση του Χάμιλτον.

«Καταλαβαίνω γιατί ο Λιούις δεν υπάκουσε. Άλλωστε διεκδικεί το πρωτάθλημα. Κατά την άποψή μου έπραξε σωστά. Η εντολή δόθηκε μάλλον σε κατάσταση πανικού γιατί ο αγώνας είχε μεγάλη πίεση και πολλές δύσκολες αποφάσεις», ανέφερε ο Λάουντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!