Πετάει στο Nurburgring το Ford Focus RS (video)

Πετάει στο Nurburgring το Ford Focus RS (video)
Εντατικές δοκιμές πραγματοποιεί αυτή την περίοδο στο Nurburgring το επερχόμενο Focus RS, προκειμένου να ρυθμίσουν, κινητήρα και πλαίσιο.

Με ελάχιστο καμουφλάζ που κρύβει απλώς το εμπρός μέρος όπου υπάρχουν οι εισαγωγές αέρα για να δουλέψει σωστά ο μεγάλος τούρμπο 4κύλινδρος κινητήρας των 2,3 λίτρων, που προέρχεται από την Mustang, αλλά στην περίπτωση του Focus RS θα αποδίδει ακόμα περισσότερους ίππους φτάνοντας τους 330, το κορυφαίο hot hatch της Ford πραγματοποιεί εντατικές δοκιμές στην «Πράσινη Κόλαση».

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιεί το Focus RS, θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα περνά, όπως στο μοντέλο προηγούμενης γενιάς στους εμπρός τροχούς.

Για τη σωστή διαχείριση της δύναμης φροντίζει ένα μπλοκέ διαφορικό, ενώ στην ανάρτηση χρησιμοποιείται η γνωστή, δοκιμασμένη και αποτελεσματική λύση της Ford, με RevoKnuckle.

Σε αυτή τη φάση της εξέλιξής του το RS κυκλοφορεί με το αμάξωμα και τα σήματα του «ταπεινότερου» ST, στην προσπάθειά του να ξεγελάσει όσους το παρακολουθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την ταχύτητα που κινείται και τον βαρύ, μπάσο ήχο που βγάζει από τις εξατμίσεις του και μαρτυρούν την αυξημένη ισχύ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!