Pole Position ο Ρόσμπεργκ στην Ουγγαρία

Πέτρος Πιτσίνης
Pole Position ο Ρόσμπεργκ στην Ουγγαρία
Γερμανικό δίδυμο στην πρώτη σειρά εκκίνησης του ουγγρικού Γκραν Πρι, καθώς Ρόσμπεργκ και Φέτελ πέτυχαν τους ταχύτερους γύρους στις κατατακτήριες δοκιμές. Τελευταίος θα ξεκινήσει ο Χάμιλτον.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα ξεκινήσει από την pole position στο Γκραν Πρι Ουγγαρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι. Ο 29χρονος πιλότος της Mercedes θα έχει δίπλα του στην πρώτη γραμμή εκκίνησης άλλον έναν Γερμανό, τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull, που πέτυχε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές. Τρίτος ο Φινλανδός Βαλτέρι Μπότας με Williams, που συνέχισε τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του που του χάρισαν θέσεις στο βάθρο.

Ο Λούις Χάμιλτον, που ακολουθεί τον Ρόσμπεργκ στη βαθμολογία των οδηγών, έμεινε χωρίς χρονομετρημένο γύρο όταν έπιασε το μονοθέσιο της Mercedes φωτιά, οπότε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και θα εκκινήσει από την την τελευταία σειρά. Όπως ανακοίνωσε η Mercedes, η φωτιά οφείλεται σε διαρροή βενζίνης στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο Χάμιλτον εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος και δήλωσε μετά την εγκατάλειψή του στο RTL: «Το Ουγκαρόρινγκ είναι μία πίστα με τις δυσκολότερες προϋποθέσεις για προσπεράσεις. Επίσης θα πρέπει να αλλάξω πιθανόν τον κινητήρα, οπότε θα μου επιβληθεί κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν ποινή δέκα θέσεων. Θα προσπαθήσω, να καλύψω την Κυριακή όσο γίνεται περισσότερο έδαφος».

Για τον Χάμιλτον είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το Γερμανικό Γκραν Πρι, που αναγκάζεται να ξεκινήσει από την τελευταία σειρά, επειδή εγκατέλειψε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Οι υπόλοιποι επτά οδηγοί, που θα συμπληρώσουν τις πέντε πρώτες σειρές εκκίνησης στην Ουγγαρία είναι οι εξής: 4. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull) 5. Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) 6. Φελίπε Μάσα (Williams) 7. Τζένσον Μπάτον (McLaren) 8. Ζαν-Ερίκ Βερν (Toro Rosso) 9. Nίκο Χούλκενμπεργκ (Force India) 10.Κέβιν Μάγκνουσεν (McLaren)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!