Αλλαγή φρουράς για το Multitronic της Audi

Αλλαγή φρουράς για το Multitronic της Audi
Τέλος στην παραγωγή του αυτόματου κιβωτίου Multitronic δίνει η Audi, αντικαθιστώντας το με ένα διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Η Audi δίνει τέλος στη σχέση της με το κιβώτιο ταχυτήτων Multitronic. Το αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης), που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλά μοντέλα της φίρμας δίνει τη θέση του σε ένα νέο, διπλού συμπλέκτη DSG.

Οι σχέσεις του θα είναι επτά και λογικά θα αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού μας DSG7 που συνδυάζεται με αρκετά μοντέλα του ομίλου VW. Την πρεμιέρα του αναμένεται να κάνει στο νέο Audi A4 που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του 2015.

Ο λόγος που οδήγησε την Audi σε αυτή την κίνηση, είναι απλός, αφού όπως δηλώνουν το Multitronic ήταν καλό για οικονομία καυσίμου και τους εξυπηρέτησε πολύ καλά όσο διάστημα το χρησιμοποίησαν, αλλά πλέον δεν έχει άλλη εξέλιξη.

Δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω, ενώ παράλληλα έχουν στη διάθεσή τους ένα από τα καλύτερα κιβώτια της αγοράς για να το αντικαταστήσουν, το DSG διπλού συμπλέκτη και για αυτό προχωρούν στην αντικατάστασή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!