Lagonda, ο μαύρος χρυσός της Aston Martin

Lagonda, ο μαύρος χρυσός της Aston Martin
Η Aston Martin αναβιώνει την Lagonda του 1974, έχοντας ως στόχο μόνο την πλούσια αγορά στη Μέση Ανατολή.

Το ενδιαφέρον είναι καθαρά φιλολογικό, αφού σύμφωνα με την Aston Martin, η Lagonda δεν πρόκειται να έρθει στην αγορά μας. Η Ευρώπη της κρίσης δεν μοιάζει πλέον ελκυστική και οι Βρετανοί το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, κάνοντας μεν σχέδια για την αναβίωση ενός από τα πλέον όμορφα αυτοκίνητα, αλλά έχοντας ως στόχο τους πλούσιους στη Μέση Ανατολή.

Η πρώτη Lagonda κυκλοφόρησε το 1974, ενώ το τελευταίο αυτοκίνητο της σειράς που πουλήθηκε, ήταν το 1990. Σήμερα λοιπόν η Aston Martin αποφάσισε επίσημα, όπως ανακοίνωσε την αναβίωση του θρυλικού σεντάν.

Στοιχεία και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο, δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα η Aston Martin. Ωστόσο, αναμένεται να βασίζεται στην πλατφόρμα VH της Aston Martin και για την κατασκευή της θα χρησιμοποιηθούν ανθρακονήματα.

Φυσικά θα συναρμολογείται εξ ολοκλήρου στο χέρι και όπως η μοναδική One-77, αυτό θα γίνεται στο εργοστάσιο του Gaydon στη Μεγάλη Βρετανία. Η Aston Martin έχει πολύ υψηλούς στόχους για αυτό το αυτοκίνητο και όπως δηλώνουν, «η Lagonda θα έρθει για να κατακτήσει την κορυφή, κάτι που θα καταφέρει με τη μοναδικότητά της, την ποιότητα, την πολυτέλεια, αλλά και τις δυνατότητες εξατομίκευσης που θα προσφέρει στους εύπορους ιδιοκτήτες της, που αναζητούν το ξεχωριστό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!