Νέα Porsche Cayenne, υπεροχή στα σημεία

Νέα Porsche Cayenne, υπεροχή στα σημεία
Με νέους κινητήρες έρχεται η ανανεωμένη εκδοχή της Cayenne, αλλά και αρκετές ακόμα αλλαγές που την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες, αλλά με πολλές αλλαγές σε σχεδιαστικό επίπεδο, η ανανεωμένη εκδοχή της Cayenne δεν δείχνει απλώς φρέσκια, αλλά και πολύ πιο δυναμική.

Οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες έχουν ως στόχο την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ και το καπό έχει μεγαλώσει λίγο, αλλάζοντας την «προοπτική» του αυτοκινήτου.

Η πιο σημαντική έκδοση είναι η νέα Cayenne S με τον νέο V6 κινητήρα των 3,6 λίτρων με τα δυο τούρμπο. Ένας κινητήρας ο οποίος εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου από την Porsche και αποδίδει 420 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής διαθέσιμα από τις μόλις 1.350 σ.α.λ. μέχρι τις 4.500 σ.α.λ.

Αυτός ο κινητήρας αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,8 λίτρων, από τον οποίο έχει χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και 20 επιπλέον ίππους και 50 Nm ροπής. Επιπλέον, ο νέος V6 επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. ή 5,4 δλ. με το σπορ πακέτο Chrono, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 259 χλμ./ώρα.

Σημαντική έκδοση είναι και η υβριδική, η οποία χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα με απόδοση 333 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 70 kW (95 ίππων), με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 416 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και τα 590 Nm ροπής στις 1.250 σ.α.λ. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 5,9 δλ. με την τελική ταχύτητα να είναι 243 χλμ./ώρα. Φυσικά, έχει τη δυνατότητα να κινηθεί για απόσταση από 18 έως 36 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις συνθήκες, αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικούς ρύπους.

Επιπλέον, διαθέσιμες θα είναι και οι εκδόσεις diesel με 3λιτρο V6 κινητήρα και η Cayenne Turbo με έναν V8 4,8 λίτρων με απόδοση 520 ίππων.

Η Porsche τονίζει ότι έχει αναβαθμίσει και το πλαίσιο, έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερη άνεση, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο τιμόνι με χειριστήρια για διάφορες λειτουργίες, όπως επίσης και paddles αλλαγής ταχυτήτων. Εξελιγμένο και με καλύτερη λειτουργία είναι και το σύστημα Auto Start/Stop Plus.

Η ανανεωμένη Porsche Cayenne θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, ενώ αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμη στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!