Η υβριδική S-Class από τα pit stop στο δρόμο (video)

Η υβριδική S-Class από τα pit stop στο δρόμο (video)
Μεταξύ της γνωστής κόντρας Rosberg - Hamilton προέκυψε ένα έξυπνο διαφημιστικό που εστιάζει στην τεχνολογία της Formula1 και πως αυτή περνάει στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ο Rosberg ή ο Hamilton είναι καλύτερος; Διαφωνούν μεταξύ τους στην πίστα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση με αφορμή το νέο διαφημιστικό της Mercedes, που μας αναδεικνύει την τεχνολογία η οποία ξεκινάει από την Formula1 και περνάει κατευθείαν στα αυτοκίνητα που οδηγούμε στην καθημερινότητά μας.

Η αποδοτικότητα και η εξοικονόμηση καυσίμου είναι το επίκεντρο του θέματος, όπως αυτή επιτεύχθηκε στην Formula1 και πέρασε με τη σειρά της στη νέα Mercedes-Benz S 500 plug-in hybrid, το κορυφαίο δημιούργημα των Γερμανών.

Έτσι, στην S 500 plug-in hybrid, η συνεργασία ενός θερμικού twin-turbo V6 3,0 λίτρων και ενός ηλεκτρικού κινητήρα αποδίδει 435 ίππους και 650 Nm ροπής, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 5,2 δλ. και τη μέση κατανάλωση να είναι 2,8 λίτρα/100 χλμ. Επιπλέον, η S 500 plug-in hybrid έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου 30 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!