Τετρακίνητο το επόμενο Prius;

Τετρακίνητο το επόμενο Prius;
Η τέταρτη γενιά του Prius ετοιμάζεται πυρετωδώς, με τους μηχανικούς να κάνουν σοβαρές σκέψεις και για μια τετρακίνητη έκδοση.

Οι εξελίξεις τρέχουν σχετικά με τη νέα γενιά του υβριδικού Prius, όπως εξάλλου και οι φήμες γύρω από αυτό. Έτσι, μέσα σε αυτές προστέθηκε πρόσφατα και η τετρακίνητη εκδοχή του, η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της Toyota δεν φαίνεται καθόλου απίθανη.

Εξάλλου, η νέα υβριδική πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τους Ιάπωνες σε ευρύτερη γκάμα αυτοκινήτων, έτσι είναι και πολύ πιθανό να χρειαστεί αυτή η τετρακίνηση εκδοχή και σε κάποιο άλλο μοντέλο.

Η παρουσίαση του νέου Prius με τη μορφή πρωτοτύπου αναμένεται να γίνει σε περισσότερο από ένα χρόνο από τώρα, περίπου μέσα στο φθινόπωρο του 2015, ενώ στην παραγωγή θα βγει το 2016.

Το νέο Prius τέταρτης γενιάς θα έχει νέο υβριδικό σύστημα, με χαμηλότερο βάρος και μικρότερο όγκο, ενώ θα είναι πιο αποδοτικό. Μάλιστα η Toyota δίνει έμφαση στου τελευταίο, αναφέροντας ότι θα εκπλαγούμε με την αυτονομία του νέου Prius.

Επίσης, το νέο υβριδικό μοντέλο της Toyota θα διατίθεται με δυο πακέτα μπαταριών, νικελίου, που θα καθιστούν πιο προσιτό και οικονομικό το αυτοκίνητο, αλλά και με τις ακριβότερες και καλύτερες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!