Μετωπική σύγκρουση του νέου Smart με S-Class (vid)

Μετωπική σύγκρουση του νέου Smart με S-Class (vid)
Δεν πρόλαβε να εμφανιστεί το νέο Smart ForTwo και η Daimler μας παρουσιάζει το πρώτο crash test που αναδεικνύει την ασφάλεια που προσφέρει.

Το Smart ForTwo εναντίον της Mercedes-Benz S-Class ή Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπεύθυνοι ασφάλειας του μικρού αυτοκινήτου πόλης.

Η δοκιμή πρόσκρουσης έγινε εσωτερικά, μέσα στα εργαστήρια της Mercedes-Benz και στόχο είχε να αναδείξει την ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει το νέο Smart, με τον ενισχυμένο κλωβό, ακόμα και σε μετωπικές συγκρούσεις με πολύ μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Προσοχή όμως! Η σύγκρουση έγινε με το 50% της μετωπικής επιφάνειας και με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα και τα αποτελέσματα δεν θα ήταν ίδια αν η ταχύτητα τη στιγμή της σύγκρουσης ήταν μεγαλύτερη, όπως για παράδειγμα αυτή που αναπτύσσουμε σε ένα ταξίδι ακολουθώντας απλά τα όρια ταχύτητας.

Με τα δεδομένα αυτά το Smart ForTwo επέδειξε εντυπωσιακή συμπεριφορά, με την πόρτα να ανοίγει με χαρακτηριστική ευκολία, αφού ο ενισχυμένος κλωβός αποδείχθηκε πολύ ανθεκτικός. Η προστασία των επιβαινόντων ενισχύεται, χάρη στους εξελιγμένους αερόσακους και τις ζώνες ασφαλείας.

Το νέο Smart ForTwo, ακολούθησε το ίδιο πρόγραμμα εξέλιξης στην ασφάλειά του, με αυτό που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Daimler στις νέες S-Class και C-Class.

Παράλληλα, με το θετικό αποτέλεσμα του νέου Smart που μας δίνει μια πρώτη εικόνα για αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε όταν το αυτοκίνητο θα πάει στα εργαστήρια του EuroNCAP για τις επίσημες δοκιμές, η Daimler δεν έχασε την ευκαιρία να εκθειάσει και την κορωνίδα της γκάμα της, την S-Class, αναφέροντας ότι διαθέτει μια ζώνη παραμόρφωσης που προστατεύει αυτοκίνητα μικρότερου μεγέθους κατά την σύγκρουση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!