Βελτιωμένη 458 Speciale στους 636 ίππους (video)

Βελτιωμένη 458 Speciale στους 636 ίππους (video)
Ο βελτιωτικός οίκος Novitec με εξειδίκευση στις Ferrari παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα αναβάθμισης σε όλα τα επίπεδα της 458 Speciale.

Η Novitec ανέλαβε να βελτιώσει το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης, την 458 Speciale. Αρχικά σχεδίασε ένα νέο body kit που περιλαμβάνει διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα, με «λεπίδα» στο κάτω μέρος του.

Επιπλέον, εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονημάτων, στα εισαγωγές αέρα, την αεροτομή στο πίσω μέρος και το diffuser το οποίο διαθέτει ρυθμιζόμενο κεντρικό τμήμα.

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος δηλώνει ότι αυτές οι αλλαγές δεν έκαναν απλώς πιο επιθετική την εμφάνιση του αυτοκινήτου, αλλά προσφέρουν και καλύτερη αεροδυναμική, με καλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, τόσο για το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, όσο και για το πίσω.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στον κινητήρα, με τον V8 των 4,5 λίτρων να έχει πλέον απόδοση που φτάνει τους 636 ίππους στις 9.250 σ.α.λ. και 572 Nm ροπής. Με ελαφριά μετατόπιση προς τα επάνω του κόφτη στροφών, η βελτιωμένη Ferrari 458 Speciale Novitec Rosso, αναπτύσσει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

Πολύ καλή δουλειά, σύμφωνα με τη Novitec έχει γίνει στο σύστημα εξαγωγής, το οποίο αποτελείται από σωλήνα διαμέτρου 100 χιλ. Αλλαγμένοι είναι και οι καταλύτες, όπως και το πίσω μέρος όπου ξεπροβάλουν από το κέντρο του αυτοκινήτου οι δυο μαύρες απολήξεις, οι οποίες φυσικά βγάζουν έναν εξαιρετικό ήχο, όπως μπορείτε να ακούσετε και στα βίντεο που ακολουθούν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!