Opel Astra GTC diesel και κουπέ και οικονομικό

Opel Astra GTC diesel και κουπέ και οικονομικό
Ο νέος κινητήρας 1.6 CDTi συνδυάζεται και με το 3θυρο Astra, προσφέροντας επιδόσεις και οικονομία σε ένα πακέτο δελεαστικό.

Η προσθήκη του νέου diesel κινητήρα των 1,6 λίτρων της Opel στη γκάμα του GTC, έρχεται να δώσει νέα πνοή στο μοντέλο, με καλύτερες επιδόσεις, περισσότερη οικονομία και πιο πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία.

Αντικαθιστά τον γνωστό μας, αλλά παλιό 1.7 CDTi, από τον οποίο παρουσιάζεται ισχυρότερο κατά 6 ίππους και 20 Nm ροπής, με τον 1.6 CDTi να αποδίδει 136 ίππους και 320 Nm ροπής.

Παράλληλα, έχει μέση κατανάλωση μόλις 4,1 λίτρα/100 χιλ. ενώ η εκπομπή CO2 ανέρχεται στα 109 γρ./χλμ., τιμές που το κατατάσσουν στην ενεργειακή κλάση A.

Επιπλέον, ο νέος diesel κινητήρας προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο Astra GTC με τη ρεπρίζ από 80 έως 120 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 8,9 δλ. την ίδια ώρα που με τον 1.700αρη κινητήρα απαιτούνταν 10,5 δλ.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, που το καθιστούν πιο αποτελεσματικό, με καλύτερο κούμπωμα στις ταχύτητες, περισσότερη άνεση και λιγότερο θόρυβο.

Σημαντικά χαμηλότερα είναι τα επίπεδα θορύβου που παράγονται και από τον κινητήρα, που τον καθιστούν από τους πλέον αθόρυβους στην αγορά των diesel κινητήρων, αλλά και από τους πιο καθαρούς, αφού ήδη πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!