Υβριδικές εκδόσεις για όλα τα Audi μέχρι το 2020

Υβριδικές εκδόσεις για όλα τα Audi μέχρι το 2020
Από μια υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της, ανακοίνωσε η Audi ότι θα παρουσιάσει μέχρι το 2020.

Το A3 e-tron έκανε την αρχή και κατά την παρουσίασή του έδωσε την αφορμή στο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Audi να ανακοινώσει, ότι μέχρι το 2020, και μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, η εταιρία θα έχει παρουσιάσει από μια υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο που κυκλοφορεί στην αγορά.

Οι εκδόσεις plug-in hybrid είναι ξεκάθαρο ότι αρέσουν στους πελάτες της Audi, αλλά παράλληλα εξυπηρετούν και τις ανάγκες της για πιο καθαρά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα υπάρξουν δυο τύποι αυτού του συστήματος.

Η μια θα συνδυάζεται με την πλατφόρμα MQB που έχει τον κινητήρα τοποθετημένο κατά τον εγκάρσιο άξονα, παρόμοια δηλαδή εκτέλεση με αυτή που βλέπουμε τώρα στο A3 e-tron, με κινητήρα βενζίνης 1.4 TFSI και τον ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετημένο ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις έξι σχέσεις.

Ο άλλος τύπος θα αφορά την πλατφόρμα MLB Evo, που θα έχει τον κινητήρα τοποθετημένο κατά το διαμήκη άξονα, με παρόμοια τοποθέτηση του ηλεκτρικού μοτέρ, ανάμεσα στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλακτικά, εφόσον υπάρξει τετρακίνητη έκδοση, ενδεχομένως το πίσω διαφορικό να παίρνει κίνηση από το ηλεκτρικό μοτέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!