3 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του νέου Mazda MX-5

3 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα του νέου Mazda MX-5
Η Mazda επιβεβαίωσε την ημερομηνία της πρεμιέρας του νέου ελαφρύτερου και γρηγορότερου MX-5, 4ης γενιάς.

Μετά από 25 χρόνια και τρεις γενιές, το MX-5 ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου πλησιάζει και θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα, μπροστά σε δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, αλλά και εξαιρετικούς προσκεκλημένους.

Δυο ειδικές εκδηλώσεις έχουν οργανωθεί για τις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στην Βαρκελώνη και παράλληλα στην Ιαπωνία και τις Η.Π.Α. Φυσικά, οι επίσημοι καλεσμένοι της Mazda θα είναι οι πρώτοι που θα δούνε στην πραγματική του μορφή το νέο MX-5, στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, ενώ μια ακόμα εκδήλωση για τους φίλους του μοντέλου, θα ακολουθήσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το MX-5, από το 1989 που παρουσιάστηκε και μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 945.000 πωλήσεις, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων την αγάπη του κοινού, σε ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για την οδική συμπεριφορά του και στον σπορ χαρακτήρα του.

Οι επίσημες πληροφορίες σταματούν κάπου εδώ σχετικά με την παρουσίαση της νέας γενιάς του MX-5, ωστόσο, όπως ήδη γνωρίζουμε θα πατά σε νέα πλατφόρμα, με ενισχυμένο σασί που θα προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία. Το συνολικό του βάρος αναμένεται να είναι τουλάχιστον 100 κιλά χαμηλότερο και σε συνδυασμό με τη νέα γενιά κινητήρων θα είναι σημαντικά πιο γρήγορο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!