Το πρωτοποριακό Toyota i-Road τώρα και στην Ευρώπη (video)

Το πρωτοποριακό Toyota i-Road τώρα και στην Ευρώπη (video)
Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα του εναλλακτικού i-Road και στην Ευρώπη, με βάση την Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Τον Μάρτιο η Toyota ξεκίνησε στην Ιαπωνία το πιλοτικό πρόγραμμα εναλλακτικής μετακίνησης με το πρωτοποριακό i-Road. Σήμερα, σχεδόν δυο μήνες μετά το μικρό τρίκυκλο μοντέλο ταξιδεύει στην Γαλλία και την Γκρενόμπλ, για να ενσωματωθεί στην αστική κίνηση και στο πρόγραμμα ανταλλαγής οχημάτων.

Η Γκρενόμπλ είναι η ιδανική πόλη για να διαπιστώσουν πόσο καλά λειτουργεί αυτή η ιδέα, πιστεύει η Toyota, γιατί διαθέτει μια σπουδαία επιστημονική κοινότητα, με αξιόλογους επιστήμονες, αλλά και μεγάλες εταιρείες, που στο σύνολό τους μπορούν να εκτιμήσουν την ποιότητα του και την αποδοτικότητα του i-Road.

Η Toyota ξεκίνησε τη συνεργασία με μια εταιρεία στην πόλη, έτσι ώστε να δημιουργήσουν 30 σταθμούς ανεφοδιασμού για τα 70 ηλεκτρικά i-Road που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής οχημάτων.

Τα οχήματα που θα διατεθούν θα είναι δυο τύπων, το γνωστό i-Road με τους τρεις τροχούς και δυο θέσεις στη σειρά και ένα παλαιότερο μονοθέσιο με τέσσερις τροχούς.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί πολύ απλά, αρκεί να έχετε τις βασικές γνώσεις τεχνολογίας και εννοούμε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone. Από αυτό μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα i-Road σε ένα σημείο που θα επιλέξετε μέσα στην πόλη και κοντά σε έναν σταθμό μετρό και από εκεί να μετακινηθείτε με άνεση μέχρι τον χώρο εργασίας σας.

Υπολογίζεται ότι το κόστος είναι πολύ μικρότερο από τη χρήση του αυτοκινήτου σας, ενώ το αποτύπωμα ενός i-Road είναι το ένα τέταρτο ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Δηλαδή, εκεί όπου παρκάρει ένα αυτοκίνητο, χωράνε τέσσερα i-Road, με προφανές όφελος στην αποσυμφόρηση των πόλεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!