Πιτ στοπ η Williams, μπροστά ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Πιτ στοπ η Williams, μπροστά ο Ρόσμπεργκ
Η Mercedes πέρασε τη Williams στα πιτ στοπ και ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη σεζόν. 1-2 για τα «ασημί βέλη» με τον Χάμιλτον, τρίτος ο Μπότας, εγκατέλειψε ξανά ο Φέτελ.

Τα πιτ στοπ ήταν ο μοναδικός λόγος για να χάσει από τη Mercedes η Williams στο Σπίλμπεργκ και έτσι κι έγινε. Αρχικά, ο Φελίπε Μάσα έχασε το προβάδισμα από τους Νίκο Ρόσμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον, ενώ ο Βαλτέρι Μπότας μπήκε... σφήνα στα «ασημί» βέλη.

Όμως, στο δεύτερο πιτ στοπ ο Φινλανδός έμεινε κι αυτός πίσω, με τον Ρόσμπεργκ να πανηγυρίζει την τρίτη του νίκη στη σεζόν και τον Χάμιλτον να κάνει το 1-2 για τους Γερμανούς. Ο Μπότας ακολούθησε έχοντας πίσω του τον Μάσα, τον οποίο δεν μπόρεσε να περάσει ο Φερνάντο Αλόνσο στο φινάλε, με αποτέλεσμα να μείνει στην πέμπτη θέση.

Σειρά πήραν οι Σέρχιο Πέρεζ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο πιλότος της Red Bull κατάφερε να τερματίσει εντός των βαθμών, σε αντίθεση με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετώπισε πρόβλημα στον πρώτο γύρο, έμεινε τελευταίος, αλλά εγκατέλειψε για τρίτη φορά φέτος δείχνοντας πως δεν είναι σε θέση να διατηρήσει τα σκήπτρα για τέταρτη σερί χρονιά, με τα προβλήματα των «κόκκινων ταύρων» να είναι πάρα πολλά.

Από εκεί και πέρα, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ πλην του Φέτελ τέθηκαν εκτός αγώνα και οι δύο Toro Rosso των Ζαν Ερίκ Βερν, Ντανιίλ Κβιάτ. Ο πρώτος είδε να βγαίνει καπνός από το μονοθέσιό του, ενώ ο δεύτερος είχε έξοδο στην πέμπτη στροφή με κατεστραμμένο πίσω δεξιό τροχό.

Έτσι, στη βαθμολογία ο Ρόσμπεργκ διεύρυνε τη διαφορά του από τον Χάμιλτον, καθώς προηγείται με 165 βαθμούς έναντι 136 του ομόσταυλού του, με τους Ρικιάρντο, Αλόνσο να ακολουθούν με 83 και 79 αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Mercedes έγινε... 300άρα, αφού βρίσκεται στους 301, με τις Red Bull, Ferrari να ακολουθούν με 143 και 98, αντιστοίχως.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +1.9

Μπότας Williams +8.1

Μάσα Williams +17.3

Αλόνσο Ferrari +18.5

Πέρεζ Force India +28.5

Μάγκνουσεν McLaren +32.0

Ρικιάρντο Red Bull +43.5

Χούλκενμπεργκ Force India +44.1

Ραϊκόνεν Ferrari +47.7

Μπάτον McLaren +50.9

Μαλντονάντο Lotus +1 γύρο

Σούτιλ Sauber +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Μπιανσί Marussia +2 γύροι

Κομπαγιάσι Caterham +2 γύροι

Τσίλτον Marussia +2 γύροι

Έρικσον Caterham +2 γύροι

Γκουτιέρεζ Sauber +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Βερν Toro Rosso 59ο γύρο

Φέτελ Red Bull 34ο γύρο

Κβιάτ Toro Rosso 24ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 165

Χάμιλτον 136

Ρικιάρντο 83

Αλόνσο 79

Φέτελ 60

Χούλκενμπεργκ 59

Μπότας 55

Μπάτον 43

Μάσα 30

Μάγκνουσεν 29

Πέρεζ 28

Ραϊκόνεν 19

Γκροζάν 8

Βερν 8

Κβιάτ 4

Μπιανσί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 301

Red Bull 143

Ferrari 98

Force India 87

Williams 85

McLaren 72

Toro Rosso 12

Lotus 8

Marussia 2

Sauber 0

Caterham 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!