Απογειώνεται το Renault Megane με 500 ίππους

Απογειώνεται το Renault Megane με 500 ίππους
Το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Renault Sport Technologies, είναι το Sport Trophy, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο με 500 ίππους.

Μια πρώτη γεύση των εκπληκτικών δυνατοτήτων αυτού του πρωτότυπου σε αυτή τη φάση, αγωνιστικού αυτοκινήτου ήρθε να μας δώσει σήμερα η Renault. Η επίσημη παρουσίαση έχει οριστεί για τον Αύγουστο και πιο συγκεκριμένα στις 27 του μηνά στην έκθεση της Μόσχας.

Το αυτοκίνητο μπαίνει σε ένα εντατικό πρόγραμμα εξέλιξης προκειμένου να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες που θα το καταστήσουν άκρως ανταγωνιστικό.

Οι προδιαγραφές αντανακλούν τα αγωνιστικά του γονίδια. Χτισμένο πάνω σε ένα μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα που θα κατασκευάσει η Dallara, ενώ για τη μετάδοση θα φροντίζει ένας κινητήρας εξελιγμένος από τη Nismo, το αγωνιστικό τμήμα της αδελφής εταιρείας Nissan, που θα αποδίδει 500 ίππους.

Αυτός θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με σειριακή λειτουργία και επτά σχέσεις, το οποίο θα κατασκευάζει η Sadev, ενώ τα ελαστικά θα είναι ειδικά εξελιγμένα για το αυτοκίνητο από την Michelin. Τέλος, το συνολικό βάρους του αυτοκινήτου δεν θα ξεπερνά τα 1.100 κιλά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!