Ford Adaptive Steering: Ο ρυθμιστής (video)

Ένα νέο σύστημα διεύθυνσης που θα υιοθετήσει άμεσα στα αυτοκίνητά της η Ford υπόσχεται άνεση και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αλλάζοντας το λόγο σχέσης της κρεμαγιέρας και της περιστροφής του τιμονιού, το Adaptive Steering θα προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια στις υψηλές ταχύτητες και παράλληλα θα διευκολύνει στους επιτόπιους ελιγμούς.

Με απλά λόγια και όπως μπορείτε χαρακτηριστικά να δείτε στο επίσημο βίντεο της Ford, δεν χρειάζεται να γυρίσετε πολλές στροφές στο τιμόνι σας για να κάνετε έναν ελιγμό. Με το συγκεκριμένο σύστημα αρκεί μισή συνολικά στροφή για να κάνετε ακριβώς το ίδιο έργο που σε κανονική περίπτωση θα χρειάζονταν μια πλήρης στροφή του τιμονιού.

Έτσι μεταβάλλοντας συνεχώς και ανάλογα με την περίπτωση το λόγο σχέσης της κρεμαγιέρας προσφέρει στα χέρια του οδηγού βελτιωμένη άνεση όταν πρόκειται για την περίπτωση στάθμευσης του οχήματος, ή μεγαλύτερη ακρίβεια όταν για παράδειγμα κινείστε με υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο.

Το σύστημα Adaptive Steering όπως ανακοινώνει η Ford το εξέλιξε με την ιαπωνική εταιρεία Takata και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον επόμενο χρόνο σε επιλεγμένα μοντέλα της Ford.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!