ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Τίτλοι τέλους για έναν Μαθουσάλα

Τίτλοι τέλους για έναν Μαθουσάλα

Τίτλοι τέλους για έναν Μαθουσάλα

Μοντέλο υπό εξαφάνιση κινδυνεύει να γίνει το ινδικό Ambassador, το οποίο κατασκευάζεται χωρίς καμία διακοπή από το 1958 έως σήμερα!

Το παλαιότερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ινδίας διέκοψε την παραγωγή του κλασικού μοντέλου Ambassador, που κατασκευάζεται αδιαλείπτως εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες. Εκπρόσωπος της εταιρείας Hindustan Motors με έδρα την Καλκούτα δήλωσε, ότι η ινδική μάρκα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και μείωση του χρέους της. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα, να συνεχιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η παραγωγή του Ambassador.
Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται στο βρετανικό Morris Oxford III, θεωρείται όμως γνήσιο ινδικό αυτοκίνητο και έχει χαρακτηριστεί ως «Ο βασιλιάς των δρόμων της Ινδίας». Το Ambassador κυριαρχούσε επί χρόνια στις πιάτσες ταξί των ινδικών πόλεων, όμως το 2011 απαγορεύθηκε να πωλείται ως ταξί, γιατί δεν κάλυπτε τις νέες αντιρυπαντικές προδιαγραφές.
Τον προηγούμενο χρόνο πουλήθηκαν μόνον 2.214 Hindustan Ambassador και η κατασκευάστρια εταιρεία συσσωρεύει τα τελευταία χρόνια ζημιές.