Νικητής στο... σπίτι του ο Ρόσμπεργκ!

Νίκος Τσιώκος
Νικητής στο... σπίτι του ο Ρόσμπεργκ!
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Μονακό. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ρικιάρντο, πολλές οι εγκαταλείψεις.

Περισσότερο φημίζεται για την γκλαμουριά, όμως ο σημερινός αγώνας του Μονακό ήταν επεισοδιακός απ' όλες τις απόψεις. Ο Λιούις Χάμιλτον δεν παρατούσε στιγμή τη μάχη με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, οι εγκαταλείψεις ήταν πολλές, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο πίεσε στο φινάλε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Τελικά, ο Γερμανός πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο Μόντε Κάρλο, με τον Βρετανό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους τελευταίους γύρους και να μένει δεύτερος, αφού δεν έχασε τη θέση του από τον Αυστραλό. Όσον αφορά τον πιλότο της Red Bull, έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε γι' ακόμα μια φορά στο βάθρο, όπου θα μπορούσε να ανέβει ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Iceman εκμεταλλεύτηκε την παρεμπόδιση του Ρικιάρντο στον Φερνάντο Αλόνσο, που πέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στην εκκίνηση και βρέθηκε τρίτος, όμως η επαφή με τον Μαξ Τσίλτον του κατέστρεψε τον αγώνα, όπως και αυτή με τον Μάγκνουσεν προς το τέλος, ώστε να δει την καρό σημαία από την 12η θέση.

Από την πλευρά του, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε αρχικά πέμπτος, στη συνέχεια έκτος, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα που τον οδήγησε στην εγκατάλειψη. Από εκεί και πέρα, ο Αλόνσο κατάφερε να τερματίσει τέταρτος έχοντας πίσω του τους Νίκο Χούλκενμπεργκ, Τζένσον Μπάτον, Φελίπε Μάσα, Ρομάν Γκροζάν.

Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Ζουλς Μπιανσί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις πολλές εγκαταλείψεις και παρά τις ποινές του μάζεψε τους πρώτους βαθμούς για τη Marussia στη Formula1. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ενώ το ατύχημα του Σέρχιο Πέρεζ στον πρώτο γύρο έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, όπως και αυτό του Άντριαν Σούτιλ στον 26ο.

Τέλος, την προσπάθειά τους εγκατέλειψαν και οι Παστόρ Μαλντονάντο, Ντανιίλ Κβιάτ, Ζαν Ερίκ Βερν, Βαλτέρι Μπότας, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις των δύο τελευταίων οι άνθρωποι ασφαλείας της πίστας έδρασαν άμεσα και απομάκρυναν σε χρόνο... dt τα μονοθέσιά τους.

Έτσι, ο Ρόσμπεργκ πέρασε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας με 122 βαθμούς, με τον Χάμιλτον να μένει στους 118 και τον Αλόνσο να ακολουθεί τρίτος με 61. Στους κατασκευαστές η Mercedes έχει ξεφύγει στους 240, με τη Red Bull να είναι στους 99 και τη Ferrari στους 78.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόσμπεργκ Mercedes Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +9.2

Ρικιάρντο Red Bull +9.6

Αλόνσο Ferrari +32.4

Χούλκενμπεργκ Force India +1 γύρο

Μπάτον McLaren +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Μπιανσί Marussia +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Μάγκνουσεν McLaren +1 γύρο

Έρικσον Caterham +1 γύρο

Ραϊκόνεν Ferrari +1 γύρο

Κομπαγιάσι Caterham +3 γύροι

Τσίλτον Marussia +3 γύροι

Εγκατέλειψαν

Γκουτιέρεζ Sauber 57ο γύρο

Μπότας Williams 55ο γύρο

Βερν Toro Rosso 50ό γύρο

Σούτιλ Sauber 23ο γύρο

Κβιάτ Toro Rosso 10ο γύρο

Φέτελ Red Bull 5ο γύρο

Πέρεζ Force India 1ο γύρο

Μαλντονάντο Lotus 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 122

Χάμιλτον 118

Αλόνσο 61

Ρικιάρντο 54

Χούλκενμπεργκ 47

Φέτελ 45

Μπότας 34

Μπάτον 31

Μάγκνουσεν 21

Πέρεζ 20

Μάσα 18

Ραϊκόνεν 17

Γκροζάν 6

Βερν 4

Μπιανσί 4

Κβιάτ 4

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 240

Red Bull 99

Ferrari 78

Force India 67

McLaren 52

Williams 52

Toro Rosso 8

Lotus 6

Marussia 4

Sauber 0

Caterham 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!