Δεν ανησυχεί για το μέλλον του ο Μαλντονάντο

Νίκος Τσιώκος
Δεν ανησυχεί για το μέλλον του ο Μαλντονάντο
Παρά την απειλή του υπουργού αθλητισμού της Βενεζουέλας, Αντόνιο Αλβάρεζ, για μη στήριξη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Παστόρ Μαλντονάντο δεν ανησυχεί για το μέλλον του στη Formula1.

«Δε θα υπάρξει άλλο δολάριο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός αθλητισμού της Βενεζουέλας, Αντόνιο Αλβάρεζ. Δήλωση που έφερε... μουρμούρα για το μέλλον του Παστόρ Μαλντονάντο στη Formula1. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ανησυχεί, αφού ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δε στηρίζει τους οδηγούς του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως γινόταν στο παρελθόν.

«Ο υπουργός αθλητισμού δε με χορηγεί και η PDVSA (εταιρεία πετρελαίου στη Βενεζουέλα) δεν είναι μέρος του προγράμματός του. Είναι ξεχωριστά. Η εταιρεία πετρελαίου δε μιλάει για χορηγία στη Formula1. Ήταν μια πληροφορία από τον υπουργό αθλητισμού και τίποτα άλλο. Το υπουργείο αθλητισμού δεν υποστηρίζει τη Formula1, αλλά έχει γίνει χορηγός σε πολλούς πιλότους στο παρελθόν.

Πέρυσι αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους πιλότους έπαιρναν προφανώς λεφτά από την κυβέρνηση. Η PDVSA δεν είναι ο χορηγός μου, αλλά της ομάδας και με ακολουθεί όπου κι αν πάω.

Έχω μια καλή σχέση μαζί τους, καθώς δουλεύουμε για πολύ καιρό μαζί, ίσως δέκα χρόνια. Δε βλέπω τον λόγο αυτό να σταματήσει, αλλά αν γίνει δεν είναι δική μου απόφαση», είπε ο πιλότος της Lotus μιλώντας στο Press Association.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!