Ένα Xtreme Yeti από τη Skoda στο Worthersee

Ένα Xtreme Yeti από τη Skoda στο Worthersee
Ένα concept του Yeti ετοίμασε η Skoda για να παρουσιάσει δίπλα στο CityJet στην έκθεση του Worthersee στην Αυστρία.

Το CityJet δεν θα είναι το μόνο πρωτότυπο έκθεμα για τη Skoda στην έκθεση του Worthersee. Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα κρύβει μέσα της, πίσω από το σκοτάδι, ένα Yeti, το οποίο όπως ανακοινώνει, θα παρουσιάσει επίσημα στο Worthersee 2014, στο τέλος Μαΐου.

Πρόκειται για ένα Yeti με προδιαγραφές GTi για να είναι εναρμονισμένο με το πνεύμα της έκθεσης. Ο κινητήρας που φοράει είναι ο 1.8 TSI με τους 150 ίππους, 250 Nm ροπής διαθέσιμα στο σύνολό τους από τις 1.500 έως τις 4.200 σ.α.λ.

Έτσι σε συνδυασμό με το 6αρι αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων, επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 192 χλμ./ώρα. Επίσης, το ειδικό αυτό Yeti εφοδιάζεται με τα δυνατά φρένα του Octavia RS.

Βαμμένο σε έναν εκθαμβωτικό συνδυασμό του γκρι και του κίτρινου, το Yeti Xtreme πατά πάνω σε τροχούς 17 ιντσών με τεράστια χωμάτινα ελαστικά. Ο νέος προφυλακτήρας εμπρός, με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και τα φωτιστικά σώματα LED κάνουν τη διαφορά, ενώ η ρυθμιζόμενη σε ύψος ανάρτηση διευρύνει το πεδίο δράσης του Yeti Xtreme.

Το εσωτερικό εντυπωσιάζει, με τέσσερα μπάκετ καθίσματα να δημιουργούν μια άκρως αγωνιστική ατμόσφαιρα, ενώ στο χώρο αποσκευών έχει τοποθετηθεί και δεθεί σε κάθετη θέση μια ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων, όπως ακριβώς γίνεται και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!