Το απόλυτο VW Golf GTi δημιουργούν οι φοιτητές

Το απόλυτο VW Golf GTi δημιουργούν οι φοιτητές
Το Wörthersee 2014 βρίσκεται πάλι στο επίκεντρο και φυσικά από εκεί δεν θα μπορούσε να λείπει η VW, αφού η έκθεση αφορά τους φίλους της.

Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου θα γίνει η συγκέντρωση των φίλων της VW στο Wörthersee. Εκεί θα εκτεθούν βελτιωμένα αυτοκίνητα του ομίλου, είχαμε την ευκαιρία μέχρι σήμερα να δούμε τις προτάσεις της Seat και της Skoda, ενώ σήμερα έρχεται η «μαμά» εταιρεία να παρουσιάσει τη δική της πρόταση.

Στην πράξη, θα κάνει μια νύξη σχετικά με αυτό που θα ακολουθήσει στις 29 Μαίου, οπότε και έχει προγραμματισμένη την επίσημη παρουσίασή του στους επισκέπτες της έκθεσης. Πρόκειται για ένα μοναδικό Golf GTi, το οποίο έχουν επιμεληθεί 12 φοιτητές. Ένα έργο το οποίο χρειάστηκαν εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί και όπως μας υπόσχονται οι φοιτητές, αλλά και η VW θα έχει πολύ εντυπωσιακά στοιχεία στην εμφάνισή του.

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν διέρρευσαν, παρά μόνο, ότι για τη δημιουργία του χρησιμοποίησαν τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά. Σύμφωνα με δηλώσεις του Dr. Heinz-Jakob Neuber της VW «οι φοιτητές έκαναν πραγματικότητα πολλές και καλές ιδέες τους, εφάρμοσαν νέες τεχνολογίες και δημιούργησαν ένα μοναδικό GTi, το οποίο σε εντυπωσιάζει με την προσοχή του στη λεπτομέρεια, ενώ ακούγεται και δείχνει μοναδικό».

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε, είναι ένα αυτοκίνητο στα ίδια σχεδιαστικά πρότυπα που κινήθηκαν και οι φοιτητές που εργάστηκαν για λογαριασμό της Skoda, δηλαδή ένα Golf GTi χωρίς οροφή, με δυο μόνο θέσεις και μερικά ακόμα καλούδια από τ

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εξελίχθηκε με τις ευλογίες της VW, ουσιαστικά πρόκειται για μια σπουδή, που δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή, αλλά σε αντίθεση με τα άλλα δυο από τη Seat και Skoda, αυτό θα το δούμε να πρωταγωνιστεί στο Gran Turismo 6.

Το Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo concept θα έχει περισσότερους από 500 ίππους και 665 Nm ροπής, η μετάδοση της κίνηση θα περνά και στους τέσσερις θηριώδεις τροχούς των 20 ιντσών με ελαστικά 235/35 εμπρός και 275/30 πίσω. Δηλαδή προδιαγραφές που θα το κατατάσσουν μέσα στο Gran Turismo στην κατηγορία των supercars.

Στις 28 Μαίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του, εκεί που θα δούμε εκτός από το virtual GTi Roadster Vision Gran Turismo για το παιχνίδι, τη δουλειά των φοιτητών πάνω σε πραγματική λαμαρίνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!