1,2 εκατομμύρια ευρώ η Jaguar Lightweight E-Type

1,2 εκατομμύρια ευρώ η Jaguar Lightweight E-Type
Η Jaguar κατασκευάζει ξανά την E-Type της δεκαετίας του ’60 και μάλιστα την ειδική έκδοση Lightweight, σε έξι μόλις αντίτυπα που θα έχει έτοιμα το καλοκαίρι.

Έξι ακόμα Lightweight E-Type έμειναν για συμπληρωθεί ο αριθμός των 18 για τις οποίες είχε πάρει άδεια να κατασκευάσει η Jaguar το 1963 και 1964. Αφού τότε έμεινε στις 12 αποφάσισε να τις φτιάξει τώρα, με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές.

Αυτές θα είναι διαθέσιμες μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή να ορίζεται για τη Βρετανία στο ένα εκατομμύριο στερλίνες, ή 1,22 εκατομμύρια ευρώ. Το αυτοκίνητο προφανώς απευθύνεται σε συλλέκτες ή σε ανθρώπους που τους αρέσει να δαπανούν πολλά χρήματα για νέα κλασικά αυτοκίνητα.

Ακολουθώντας τις προδιαγραφές της αυθεντικής Lightweight E-Type, οι νέες που θα κατασκευαστούν τώρα θα είναι επίσης 114 κιλά ελαφρύτερες από τις απλές E-Type της εποχής, αφού θα γίνει εκτεταμένη χρήση ελαφριών υλικών για το σασί, το αμάξωμα, αλλά και τον κινητήρα.

Ο τελευταίος θα είναι 6κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 3,8 λίτρων και απόδοση 300 ίππων, δηλαδή 35 παραπάνω από την απλή. Για τη μετάδοση θα φροντίζει ένα κιβώτιο ταχυτήτων με τέσσερις σχέσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!