Egoista, από τη Lamborghini… για τον εαυτό της

Egoista, από τη Lamborghini… για τον εαυτό της
Η Egoista επιστρέφει σπίτι της, για να αποτελέσει το κύριο έκθεμα στο μουσείο της Lamborghini και να δώσει την ευκαιρία στους φίλους της φίρμας να το δουν από κοντά.

Η Egoista κατασκευάστηκε από τη Lamborghini για την επέτειο των 50 ετών και είναι μια και μοναδική. Το πλέον εκκεντρικό και εξωτικό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από τη Lamborghini έχει την υπογραφή του επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου Volkswagen Walter de Silva.

Εμπνευσμένο από τα ελικόπτερα Apache και τα πολεμικά jet, η Egoista είναι ένα μονοθέσιο, όπου, σύμφωνα με την εταιρεία, για να μπεις και να βγεις από το εσωτερικό της πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη «ιεροτελεστία», με συγκεκριμένες κινήσεις και αφού πρώτα αφαιρέσεις το τιμόνι της. Ο θόλος που καλύπτει τον οδηγό ανοίγει ηλεκτρονικά, όπως ακριβώς γίνεται και στα μαχητικά αεροπλάνα.

Το πλαίσιο της Egoista έχει κατασκευαστεί από ελαφριά υλικά, όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ενώ η βαφή που έχει χρησιμοποιηθεί κάνει το αυτοκίνητο αόρατο από τα ραντάρ. Για την ιστορία, ο κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ο γνωστός από τη γκάμα της Lamborghini V10 των 5,2 λίτρων με απόδοση 600 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!