Transit Minibus από τη Ford με 18 θέσεις

Transit Minibus από τη Ford με 18 θέσεις
Η Ford με το Transit Minibus ανεβαίνει κατηγορία στα επαγγελματικά μοντέλα, αφού, με 18 θέσεις είναι το μεγαλύτερο όχημα μεταφοράς επιβατών που είχε στην ιστορία της.

Το νέο Ford Transit Minibus ξεκινά την εμπορική του πορεία με μεγάλες φιλοδοξίες, χάρη στη βελτιωμένη απόδοση, στην ασφάλεια, στην άνεση και στην πολυμορφικότητα που προσφέρει το νέο της μοντέλο.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις όσον αφορά τον τύπο αμαξώματος, με δυνατότητα μεταφοράς, 18, 15 ή 12 ατόμων, μοιάζει ικανό να προσαρμοστεί στις δικές σας ανάγκες χωρίς να απαιτεί συμβιβασμούς.

Βελτιωμένη, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και σε ποσοστό 6% είναι η απόδοση του κινητήρα diesel 2,2 λίτρων που καταναλώνει 7,4 λίτρα/100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 196 γρ./χλμ. Ο κινητήρας HDT Stage VI διατίθεται σε εκδόσεις 125 PS και 155 PS και εφοδιάζεται σε όλες τις εκδόσεις με σύστημα Start&Stop.

Η άνεση των επιβατών έχει βελτιωθεί σημαντικά, με μία πλήρως εξοπλισμένη πίσω καμπίνα και ανακλινόμενα καθίσματα με υποβραχιόνιο που διατίθενται για πρώτη φορά, μαζί με ανεξάρτητο σύστημα κλιματισμού πίσω και με ατομικούς αεραγωγούς σε κάθε κάθισμα. Τα πίσω καθίσματα υιοθετούν εντελώς νέα σχεδίαση που αναβαθμίζει τα επίπεδα άνεσης χάρη στη βελτιωμένη δομή τους από αφρώδη υλικά και με επενδυμένα προσκέφαλα ρυθμιζόμενου ύψους.

Επιπλεόν, η 18-θέσια έκδοση προσφέρει πέντε σειρές καθισμάτων στο πίσω τμήμα της καμπίνας. Η τετραθέσια πίσω σειρά επιτρέπει την αφαίρεση των δύο κεντρικών καθισμάτων για τοποθέτηση αποσκευών ή μιας αναπηρικής πολυθρόνας.

Σημασία δόθηκε και στην άνεση του οδηγού, ο οποίος έχει στη διάθεσή του μια αναπαυτική θέση, πολλές ρυθμίσεις για το τιμόνι και αρκετή τεχνολογία, όπως το σύστημα συνδεσιμότητας Ford SYNC με φωνητική ενεργοποίηση, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, κάμερα οπισθοπορείας, και μία πρίζα 230V για τη φόρτιση laptop ή άλλων ηλεκτρικών συσκευών χωρίς ειδικούς αντάπτορες.

Νέες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού είναι διαθέσιμες επίσης στο νέο Transit Minibus, όπως Lane Keeping Alert with Driver Alert, ένα σύστημα που φροντίζει να μην βγει το αυτοκίνητο εκτός της διαγράμμισης και αν αυτό γίνει ακούσια, ειδοποιεί τον οδηγό να επαναφέρει το όχημα στην πορεία του. Από την άλλη, ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνει έξι αερόσακους στο εμπρός τμήμα της καμπίνας και αναδιπλούμενες ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα.

Το νέο Transit υιοθετεί επίσης την τελευταία τεχνολογία Electronic Stability Control, ή αλλιώς σύστημα ελέγχου ευστάθειας και είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη που προσφέρει Curve Control, που ελέγχει το αυτοκίνητο στις στροφές, όπως και Roll Stability Control.

Εκτός από Minibus το Transit διατίθεται και με καμπίνα μεταφοράς αντικειμένων και το πόσο έχει μεγαλώσει η νέα γενιά το μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο το βίντεο που ακολουθεί, με ένα αυτοκίνητο –το μικρότερο στον κόσμο- να κάνει αναστροφή στο εσωτερικό του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!