Νεκρός μοτοσυκλετιστής στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Gazzetta team
Νεκρός μοτοσυκλετιστής στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Η σεζόν στο Νίρμπουργκρινγκ άνοιξε το Σαββατοκύριακο και αμαυρώθηκε από το θάνατο ενός 57χρονου μοτοσυκλετιστή.

Περίπου 20.000 μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν στις περιοχές γύρω από το Νίρμπουργκρινγκ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο για να συμμετέχουν στην έναρξη της μοτοσυκλετιστικής περιόδου για την φημισμένη γερμανική πίστα. Ο όγκος των επισκεπτών αλλά και η συμπεριφορά τους προκάλεσε πολλά προβλήματα στους κατοίκους των χωριών. Έστηναν κατασκηνωτικές τέντες ανεξέλεγκτα στα χωράφια γύρω από την πίστα και δημιούργησαν ατελείωτο κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να διαμαρτυρηθούν και σε αρκετές περιπτώσεις να επέμβει η αστυνομία.

Όλα προέκυψαν από ένα κάλεσμα μέσω Facebook για καθοδηγούμενες βόλτες μέσα στην πίστα. Διαδικασία που δεν περιλαμβάνει μεγάλες ταχύτητες καθώς είναι ακριβώς μια βόλτα, προκειμένου οι μοτοσυκλετιστές να προσθέσουν απλώς τα σχεδόν 21 χιλιόμετρα της πίστας στο ενεργητικό τους, χωρίς να πιέσουν τους εαυτούς τους ή τις μοτοσυκλέτες. Μάλιστα αυτού του είδους οι επισκέψεις από μοτοσυκλετιστές, καθώς είναι συχνά πολυπληθείς στο άνοιγμα κάθε σεζόν, γίνονται με την παρουσία αστυνομικών αλλά και αυτοκινήτων με υπευθύνους της πίστας.

Πάντως ακόμη και παρά το γεγονός πως οι ταχύτητες ήταν πολύ μικρές, όπως εξάλλου φαίνεται και στο video, συνέβη ένα δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα είναι αδιευκρίνιστες, ωστόσο με βάση ανακοίνωση της αστυνομίας της περιοχής ένα 57χρονος επιβαίνων σε μοτοσυκλέτα έχασε τη ζωή του και ένας Ολλανδός τραυματίστηκε.

Την ίδια ημέρα συνέβη και άλλο σοβαρό ατύχημα, με αυτοκίνητα που ήταν και η αφορμή το πρώτο ανοιχτό Σαββατοκύριακο της χρονιάς να ολοκληρωθεί άδοξα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!