Το τέρας που πάει παντού! (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Το τέρας που πάει παντού! (vid)
Πάει παντού! Σε βούρκο, λάσπη, άμμο, χιόνι αλλά ακόμα και στο νερό! Είναι το ZVM-2901 της Ρωσικής ετιαρείας οχημάτων ZVM και τώρα μετά από 30 χρόνια η εταιρεία σκοπεύει να παράξει έναν περιορισμένο αριθμό μοντέρνων ZVM-2901!

Η Ρωσική βιομηχανία οχημάτων πολλές φορές έχει εντυπωσιάσει την παγκόσμια κοινότητα, με εφευρέσεις που έχουν εντυπωσιακή λειτουργικότητα, όπως για παράδειγμα το ZVM-2901 που είναι ένα όχημα πολλαπλών ρόλων το οποίο την δεκαετία του '70 παραγόταν σε πολλές διαμορφώσεις. Με τροχούς, με ερπύστριες ή... με κυλίνδρους Αρχιμήδη!

Πρόκειται για ένα αμφίβιο όχημα πολλαπλών αποστολών το οποίο με τους κυλίνδρους Αρχιμήδη, έχει την δυνατότητα να κινείται σε παντός τύπου εδάφη. Το ZVM-2901 κατασκευάστηκε αρχικά στην ΕΣΣΔ τη δεκαετία του 1970 και αποκατασταθέν από τους μηχανικούς της κατασκευάστριας εταιρίας ZVM κάνει δοκιμές καθώς θα ξανακατασκευαστεί σε περιορισμένους αριθμούς σε μοντέρνα έκδοση.

Ο διευθυντής του εργοστασίου Aλεξέι Ανίκιν αναφέρει σχετικά, «Είμαστε περήφανοι που θα ξεκίνησουμε να παράγουμε αυτά τα οχήματα μετά από ένα 30ετές διάλειμμα». Το ιδιαίτερο αυτό όχημα, μπορεί να κινηθεί σε βούρκο, λάσπη, άμμο, χιόνι αλλά ακόμα και στο νερό!. Το ZVM-2901 στις δοκιμές στο Νίζνι Νόβγκοροντ, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, 40 χρόνια μετά την κατασκευή του, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις τρομερές δυνατότητές του σε τόσο δύσκολα εδάφη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!