Τέλος από Renault ο Πάλμερ, αναλαμβάνει ο Σάινθ από το Όστιν

Gazzetta team
Τέλος από Renault ο Πάλμερ, αναλαμβάνει ο Σάινθ από το Όστιν
Ο Κάρλος Σάινθ θα πάρει από φέτος και από το Γκραν Πρι των ΗΠΑ θέση στη Renault, αφού οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Τζόλιον Πάλμερ, με το τέλος του αυτού της Ιαπωνίας.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι ο Κάρλος Σάινθ θα πάρει τη θέση του Τζόλιον Πάλμερ στη Renault το 2018. Αυτό θα γίνει από φέτος, καθώς στη Σουζούκα οι Γάλλοι ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Βρετανού, με το πέρας του Γκραν Πρι της Ιαπωνίας, και την έλευση του Ισπανού από αυτό των ΗΠΑ (20-22/10) και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η αποχώρηση του Πάλμερ ήταν αναμενόμενη από το καλοκαίρι, καθώς δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή του, αφού δεν έχει φέρει βαθμούς, πέρα από τους 8 της έκτης θέσης στη Σιγκαπούρη. «Το Ιαπωνικό Γκραν Πρι θα είναι το τελευταίο μου για τη Renault. Ήταν μία ιδιαίτερα προκλητική σεζόν, αλλά ήταν ένα τεράστιο ταξίδι με την ομάδα.

Μπορώ να κοιτάξω υπερήφανα την απόδοση στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν. Ο πρώτος μου βαθμός ήρθε στη Μαλαισία και είχα την έκτη θέση φέτος στη Σιγκαπούρη. Εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον. Τώρα εστιάζω στο να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Ιαπωνία και μετά μπορώ να τσεκάρω τις επιλογές μου για το μέλλον», ανέφερε ο Πάλμερ.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τζόλιον για τη δέσμευσή του στην ομάδα και τον επαγγελματισμό του. Από την επιστροφή της Renault στη Formula1 ήταν πολύ αφοσιωμένος στο περιβάλλον της εξέλιξης. Έδειξε μεγάλες ικανότητες και του ευχόμαστε τα καλύτερα για την καριέρα του στο μέλλον», είπε, από τη μεριά του, το αφεντικό της ομάδας του Ένστοουν, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!