Χάμιλτον: «Τρελό το μονοθέσιο»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Τρελό το μονοθέσιο»
Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε λόγο για τρελό μονοθέσιο και τρελές ταχύτητες στη Σουζούκα, ενώ θέλει να διατηρήσει πίσω του τη Ferrari.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την pole position στη Σουζούκα κι έκανε λόγο για τρελό μονοθέσιο και τρελές ταχύτητες. «Ήταν πολύ καλή μέρα και κάθε γύρος ήταν φανταστικός. Ποτέ δεν είχα την ισορροπία στο παρελθόν και δεν τα είχα καταφέρει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Τελικά, τη βρήκα με την καλή δουλειά από τους μηχανικούς μου κι έκανα αυτόν τον χρόνο. Το μονοθέσιο είναι τρελό εδώ, εύχομαι να μπορούσατε να το νιώσετε. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες να πάρω την pole εδώ, γι' αυτό τη σιγούρεψα σήμερα.

Ο Βαλτέρι (Μπότας) έκανε καλή δουλειά, έχει την ποινή στην εκκίνηση, αλλά και πάλι έχει καλή υευκαιρία στον αγώνα. Θα είναι διαφορετικά από την pole. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να λειτουργήσει καλά το μονοθέσιο στον αγώνα. Πάντα είναι πιο δύσκολος εδώ ο αγώνας, αυτά τα ''S'' σκοτώνουν τα ελαστικά.

Λογικά, οι Ferrari θα είναι γρήγορες, όπως είναι πάντα, αλλά το πλάνο είναι να τις κρατήσουμε πίσω», είπε, αρχικά, στον άλλοτε ομόσταυλό του, Τζένσον Μπάτον, από το γκριντ εκκίνησης. Μάλιστα, ο Βρετανός έκανε και ρεκόρ χρόνου γύρου με 1:27.319 και πιστεύει σ' έναν εντυπωσιακό αγώνα.

«Σίγουρα, ήταν μία φανταστική διαδικασία. Τα πάντα λειτούργησαν τέλεια. Η ομάδα ήταν σε φόρμα και μ' έβγαλαν στην πίστα την κατάλληλη στιγμή. Δεν έκανα ούτε ένα λάθος και κάθε γύρος γινόταν ολοένα και καλύτερος. Είναι απίστευτο που ήρθαμε εδώ με αυτό το μονοθέσιο.

Αυτή η πίστα είναι από τις καλύτερες και με αυτό το μονοθέσιο είναι άκρως εντυπωσιακή. Είναι τρελές οι ταχύτητες που προσφέρει», πρόσθεσε. Έτσι, ο Χάμιλτον βλέπει να είναι πιθανό το ενδεχόμενο να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διαφορά του από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!