Η Ford στην υπηρεσία της αστυνομίας του Μίσιγκαν (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Ford στην υπηρεσία της αστυνομίας του Μίσιγκαν (pics)
Ένα F-150 και ένα Fusion (Mondeo) Hybrid πέρασαν στα χέρια των οργάνων της τάξης στο Μίσιγκαν, με σκοπό να τα δοκιμάσουν και να δουν πως ανταποκρίνονται στην... υπηρεσία τους.

Η Ford έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή περιπολικών αφού για πολλά χρόνια είχε στην παραγωγή το αειθαλές Crown Victoria Police Interceptor, με τον V8 κινητήρα βενζίνης. Οι εποχές όμως αλλάζουν και η μάρκα παρουσίασε στην αστυνομία του Μίσιγκαν τα τελευταία της δημιουργήματα, που δεν είναι άλλα από το Fusion (Mondeo) Hybrid και το F-150 σε εκδόσεις Police Interceptor.

Η Ford τα επέδειξε σε πίστα ταχύτητας στις ΗΠΑ ολοκληρώνοντας 32 γύρους σε ρυθμούς καταδίωξης και εκεί οι υπεύθυνοι της αστυνομίας έκαναν διάφορα τεστ στα μηχανικά μέρη, την ανάρτηση, τα φρένα και τα λάστιχα για να διαπιστωθεί η αντοχή τους στις δύσκολες συνθήκες. Τα δύο αυτοκίνητα εφοδιάζονται με τον 3.5 EcoBoost V6 και το Fusion Hybrid ολοκλήρωσε τα 0-96 χλμ./ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα, ενώ το F-150 χρειάστηκε 6,3'' για την ίδια διαδικασία. Τελικά, τις περισσότερες εντυπώσεις κέρδισε το σεντάν μοντέλο και μάλλον αυτή θα είναι η τελική επιλογή των οργάνων της τάξης, ώστε να τα εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!