Η Koenigsegg απάντησε στο ρεκόρ της Bugatti

Gazzetta team
Η Koenigsegg απάντησε στο ρεκόρ της Bugatti
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Πρόσφατα η Bugatti σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην επιτάχυνση από στάση σε 400 χλμ./ώρα, όμως η Koenigsegg έχει την απάντηση με την Agera RS.

Τη δική τους μάχη δίνουν δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι Bugatti και Koenigsegg. Πρόσφατα, η γαλλική φίρμα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επιτάχυνση από στάση σε 400 χλμ./ώρα και επιβράδυνση για να έρθει ξανά σε στάση (0-400-0). Η Chiron το έπραξε αυτό σε 41,96 δεύτερα, όμως έρχονται οι Σουηδοί να της κλέψουν την πρωτιά.

Σύμφωνα με φωτογραφία, που ανέβασε η Koenigsegg στη σελίδα της σε Facebook και Twitter, η απάντηση έρχεται από την Agera RS. «0-400-OMG», ανέφερε η λεζάντα της φωτογραφίας, αλλά η σουηδική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες, κάτι που υποσχέθηκε να κάνει σύντομα.

Έτσι, η μοναδική σύγκριση που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ των δύο μοντέλων είναι στον κινητήρα και στην ισχύ. Η Agera RS... φοράει έναν V8 5.0 λίτρων με twin τούρμπο, που αποδίδει 1160 ίππους και 1280 Nm ροπή, τη στιγμή που διατίθεται και μ' ένα αναβαθμισμένο πακέτο της One:1, που την... ανεβάζει στους 1360 ίππους και στα 1369 Nm ροπή.

Από τη μεριά της, η Chiron έχει κάτω από το καπό έναν W16 8.0 λίτρων με τετραπλό τούρμπο, ο οποίος... βγάζει 1479 ίππους και 1600 Nm ροπή, τη στιγμή που... εκτοξεύεται από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δεύτερα και από στάση σε 400 χλμ./ώρα σε 32,6 δεύτερα. Σύντομα, λοιπόν, θα μάθουμε κατά πόσο θα... πέσει ο χρόνος του 41.96!

 

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!