Με περισσότερη γαλλική εσάνς τα νέα Opel

Πέτρος Πιτσίνης
Με περισσότερη γαλλική εσάνς τα νέα Opel
Είναι γνωστό πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει γίνει πλέον μέλος του ομίλου PSA και σταδιακά, τα μοντέλα της θα αρχίσουν να μοιάζουν περισσότερο με εκείνα των Γάλλων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Automotive News, τα επερχόμενα Opel θα αποκτήσουν ανανεωμένο, γαλλικό αέρα. Ο λόγος είναι απλός, αφού θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες, κινητήρες και διάφορα μηχανικά μέρη με τα αντίστοιχα Peugeot, Citroen και DS.

Οι μάρκες αυτές δημιουργούν τον όμιλο PSA, o οποίος πρόσφατα αγόρασε την Opel και ήδη, έχουν γίνει μερικά από κοινού βήματα!

Έτσι τα κόστη θα μοιραστούν και θα είναι ακόμη λιγότερα, σε αντίθεση με τα κέρδη, που θα αυξηθούν.Ας μη ξεχνάμε ότι οι φιλοσοφίες των τριών κατασκευαστών είναι λίγο-πολύ κοινές, ως προς τις κατηγορίες που δραστηριοποιούνται.

Μόνο η DS διαφοροποιείται ελαφρώς, καθώς στην γκάμα της υπάρχουν περισσότερο πολυτελή μοντέλα. Πάντως, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης του PSA Group, όλα αυτά θα πάρουν το χρόνο τους μέχρι να γίνουν και δεν θα πραγματοποιηθούν βιαστικά, χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη μελέτη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!