Στα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα στραφεί η Dacia!

Πέτρος Πιτσίνης
Στα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα στραφεί η Dacia!
Η μάρκα πρόκειται να επωφεληθεί από τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου (Renault-Nissan) και να προσαρμόσει τα αυτοκίνητά της στις πιο σύγχρονες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα η Dacia έχει στην γκάμα της προσιτά και ολοκληρωμένα μοντέλα που κάνουν όλα όσα υπόσχονται και παράλληλα, δανείζονται μηχανικά μέρη δοκιμασμένα από τη Renault και τη Nissan. Στο μέλλον, η φίρμα θα αλλάξει προσανατολισμό και θα στραφεί προς τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αποκαλύπτει ο επικεφαλής της μάρκας στην Ευρώπη, στο AutoExpress.

Ο ίδιος αναλύει ότι το πλεονέκτημα να είσαι σε ένα τόσο ισχυρό γκρουπ είναι πως όταν χρειαστείς κάποιου είδους τεχνολογία την έχεις και η διαδικασία γίνεται πιο απλή. Όμως, τονίζει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εμφανιστεί ένα ηλεκτρικό Dacia, αφού θα πρέπει να χωρίζουν τουλάχιστον 3 με 4 έτη ένα μοντέλο της ρουμάνικης μάρκας από ένα αντίστοιχο της Renault ή της Nissan.

Όπως αναφέρει το AutoExpress, δεν αποκλείεται τα μηχανικά μέρη του ηλεκτρικού Dacia να αποτελούνται από το σύνολο του Renault Zoe, με την αυτονομία που ορίζεται στα περίπου 400 χιλιόμετρα σε ιδανικές συνθήκες, σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου NEDC. Αργότερα ίσως ενσωματωθεί και η αυτόνομη τεχνολογία, με τα πρώτα συστήματα όπως το ενεργό Cruise Control να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στον εξοπλισμό των μοντέλων της φίρμας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!