Πρωταθλήτρια ξανά η Subaru

Gazzetta team
Πρωταθλήτρια ξανά η Subaru
Η Subaru έγινε ξανά πρωταθλήτρια στους αγώνες, καθώς ο Άσλεϊ Σάτον πανηγύρισε τον τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού μ' ένα Levorg GT.

Στους αγώνες Ράλι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πρωταθλήτρια τη Subaru, ενώ ο τελευταίος τίτλος της στο WRC ήρθε το 2003, με την ιαπωνική φίρμα να αποχωρεί το 2008. Αυτή τη φορά επέστρεψε στην κορυφή, αλλά σ' ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα.

Ο λόγος για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, όπου ο Άσλεϊ Σάτον πανηγύρισε τον τίτλο, όντας στο τιμόνι ενός Levorg GT. Με βάση τους κανονισμούς του σπορ, η αγωνιστική έκδοση του Levorg βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής, αλλά έχει τις τροποποιήσεις του για τις ανάγκες των αγώνων.

Συγκεκριμένα, έχει κάτω από το καπό έναν δίλιτρο κινητήρα με τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 350 ίππους, ισχύ που δεν έχει ούτε καν το WRX STI Type RA, όσον αφορά τα μοντέλα παραγωγής της Subaru. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο τίτλος ήρθε με την ομάδα BMR, με τον Σάτον να είναι 21 πόντους μπροστά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Κόλιν Τέρκινγκτον (372 έναντι 351).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!