To νέο Kia Picanto πάει παντού

Γιώργος Βαρίνος
To νέο Kia Picanto πάει παντού
Το Picanto τρίτης γενιάς αποτελεί τον ορισμό του μοντέρνου αυτοκινήτου πόλης με υψηλό δείκτη πρακτικότητας και ευελιξίας. Στην ανάγκη όμως σε μεταφέρει χωρίς υπερβολικές παραχωρήσεις και εκτός των αστικών τειχών.

Mε άλλον αέρα μπήκε στην ελληνική αγορά το νέο Kia Picanto, καθώς εντυπωσιάζει αισθητικά, αλλά και συνολικά με τα πληθωρικά προσόντα του, ενώ διατίθεται με μία άκρως πειστική εργοστασιακή εγγύηση επτά ετών. Το κορεάτικο μίνι ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα μεγαλύτερων μοντέλων της Kia – και ιδιαίτερα του Cee’d – και προβάλλει έναν νεανικό και σπορ χαρακτήρα. Ιδιαίτερα η μάσκα φωνάζει από μακριά για την καταγωγή του, ενώ αντίθετα στο πίσω μέρος προβλέπονται κλασικότερες γραμμές, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά η ορατότητα και οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές.
Το αποκλειστικά πεντάθυρο μοντέλο διαθέτει πλέον 3,6 μ. μήκος και βασίζεται σε ένα εντελώς νέο πάτωμα για υψηλότερη ακαμψία και μεγαλύτερη άνεση οδήγησης, καθώς φιλτράρει καλύτερα τους κραδασμούς σε συνδυασμό με τις καλοσχεδιασμένες αναρτήσεις.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κυριαρχούν σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία και τα αναμενόμενα σκληρά πλαστικά, όπως και στους ανταγωνιστές του, για λόγους εξοικονόμησης κόστους. Πάντως δεν υπάρχουν σημεία με γυμνή λαμαρίνα, ενώ στις ακριβότερες εκδόσεις επικρατεί και μία ιδέα πολυτέλειας, καθώς προβλέπονται σε ορισμένα σημεία του ταμπλό ακόμη και...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!