Χθες τα γενέθλια, σήμερα το δώρο και η νίκη για Φερστάπεν

Gazzetta team
Χθες τα γενέθλια, σήμερα το δώρο και η νίκη για Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν είχε γενέθλια το Σάββατο (30/9) και την Κυριακή (1/10) έκανε στον εαυτό του το καλύτερο δώρο γενεθλίων, που θα μπορούσε να είχε. Αυτό ήταν η νίκη στον αγώνα της Μαλαισίας, που ήταν η δεύτερη στην καριέρα του Ολλανδού. Δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Ρικιάρντο, έσωσε όσο μπορούσε την... παρτίδα ο Φέτελ, δεν εκκίνησε ο Ραϊκόνεν.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Όταν ένας οδηγός της Formula1 γιορτάζει τα γενέθλιά του στην πίστα, το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει στον εαυτό του είναι η νίκη. Αυτό έπραξε και ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος το Σάββατο (30/9) έγινε 20 ετών και την Κυριακή (1/10) πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και τη δεύτερη στην καριέρα του.

Ο Ολλανδός έφυγε πολύ καλά στην εκκίνηση, διατήρησε τη θέση του από τον Βαλτέρι Μπότας κι έμεινε κοντά στον Λιούις Χάμιλτον. Όταν βρήκε την ευκαιρία, πέρασε τον Βρετανό και διατηρήθηκε στην κορυφή ακόμα και στο πιτ στοπ του, ώστε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά, μετά την Ισπανία πέρυσι.

Όσο για τον Χάμιλτον, έφυγε εξίσου καλά, όμως από τη στιγμή που έχασε την πρωτιά, δεν μπορούσε να πιάσει τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να μείνει δεύτερος. Τρίτος τερμάτισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που βγήκε νικητής από δύο μάχες. Στην αρχή του αγώνα κέρδισε αυτή με τον Μπότας και στο τέλος αυτή με τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το Σαββατοκύριακο ήταν καταστροφικό για τη Ferrari, καθώς τα προβλήματα του Γερμανού χθες ήταν το λιγότερο. Σήμερα ο Κίμι Ραϊκόνεν αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα του λίγο πριν την εκκίνηση, επέστρεψε στα πιτς για να διορθωθεί το πρόβλημα, αυτό δεν έγινε ποτέ και ο Iceman έμεινε στο γκαράζ της Scuderia.

Από τη μεριά του, ο Φέτελ είχε δύσκολο έργο, εκκινώντας από την 20ή και τελευταία θέση, τη στιγμή που δέχτηκε και ποινή 20 θέσεων, αφού χρησιμοποίησε πέμπτο κινητήρα εσωτερικής καύσης, πέμπτο MGU-H και πέμπτο τούρμπο στη σεζόν. Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής έδειξε από νωρίς την επιθυμία του να... σώσει την παρτίδα και το έπραξε όσο μπορούσε.

Κέρδισε αρκετές θέσεις στην εκκίνηση, έφτασε στη δεκάδα και κέρδιζε θέσεις με αργά και σταθερά βήματα. Σε πρώτη φάση βρέθηκε να παλεύει με τον Μπότας, τον οποίο πέρασε στο πιτ στοπ, αλλά τη μεγάλη μάχη την έδωσε με τον Ρικιάρντο.

Έφτασε μία... ανάσα από το βάθρο, αλλά προς το φινάλε είδε τα ελαστικά του να... παραδίδουν πνεύμα. Μάλιστα, είχε και επαφή με τον Λανς Στρολ, που είχε μείνει έναν γύρο πίσω, ώστε να πάρει στην... πλάτη το πίσω αριστερό ελαστικό του.

Παρά το συμβάν, το οποίο είναι υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες, ο Φέτελ τερμάτισε τέταρτος, πήρε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και ακινητοποίησε το μονοθέσιό του, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας για να επιστρέψει στα πιτς με... βόλτα με το μονοθέσιο του Πασκάλ Βερλάιν.

Από εκεί και πέρα, ο Μπότας ήρθε πέμπτος, με τους Σέρχιο Πέρεζ, Στόφελ Φαντόρν, Στρολ, Φελίπε Μάσα να ακολουθούν και τον Εστεμπάν Οκόν να συμπληρώνει τη δεκάδα. Τέλος, πλην του Ραϊκόνεν, εκτός αγώνα τέθηκε και ο Κάρλος Σάινθ.

Έτσι, στη βαθμολογία η διαφορά των Χάμιλτον, Φέτελ αυξήθηκε στους 34 βαθμούς, με τον Βρετανό να είναι, πλέον, στους 281 και τον Γερμανό στους 247, ενώ τρίτος είναι ο Μπότας με 222. Στους κατασκευαστές η Mercedes ξέφυγε στους 503, βάζοντας τις βάσεις για ένα ακόμα πρωτάθλημα, με τη Ferrari να βρίσκεται στους 385 και τη Red Bull να είναι τρίτη με 270.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Φερστάπεν Red Bull Νικητής

Χάμιλτον Mercedes +12.770

Ρικιάρντο Red Bull +22.519

Φέτελ Ferrari +37.362

Μπότας Mercedes +56.021

Πέρεζ Force India +78.630

Φαντόρν McLaren +1 γύρο

Στρολ Williams +1 γύρο

Μάσα Williams +1 γύρο

Οκόν Force India +1 γύρο

Αλόνσο McLaren +1 γύρο

Μάγκνουσεν Haas +1 γύρο

Γκροζάν Haas +1 γύρο

Γκασλί Toro Rosso +1 γύρο

Πάλμερ Renault +1 γύρο

Χούλκενμπεργκ Renault +1 γύρο

Βερλάιν Sauber Ferrari +1 γύρο

Έρικσον Sauber Ferrari +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Σάινθ Toro Rosso 29ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Ραϊκόνεν Ferrari

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 281

Φέτελ 247

Μπότας 222

Ρικιάρντο 177

Ραϊκόνεν 138

Φερστάπεν 93

Πέρεζ 76

Οκόν 57

Σάινθ 48

Χούλκενμπεργκ 34

Μάσα 33

Στρολ 32

Γκροζάν 26

Φαντόρν 13

Μάγκνουσεν 11

Αλόνσο 10

Πάλμερ 8

Βερλάιν 5

Κβιάτ 4

Έρικσον 0

Τζιοβινάτσι 0

Γκασλί 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 503

Ferrari 385

Red Bull 270

Force India 133

Williams 65

Toro Rosso 52

Renault 42

Haas 37

McLaren 23

Sauber 5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!