Αγοράζεις SEAT «πακέτο» με ψηφιακό συνοδηγό! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Αγοράζεις SEAT «πακέτο» με ψηφιακό συνοδηγό! (vid)
Σε μια νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει η SEAT, όπου ο οδηγός θα μπορεί να συνομιλεί με το αυτοκίνητο μέσω του συστήματος πολυμέσων, χάρη στη φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Η πρώτη μάρκα στην Ευρώπη που ενσωματώνει στα μοντέλα της το Amazon Alexa θα είναι η SEAT. Η εν λόγω υπηρεσία κάνει την οδήγηση ακόμη πιο ασφαλή και ξεκούραστη, αφού επιτρέπει στον οδηγό να «μιλάει» με το σύστημα πολυμέσων αντί να ψάχνει χειροκίνητα σε αυτό και έτσι δεν αποσπά καθόλου την προσοχή του από το δρόμο.

Λειτουργεί όπως ο φωνητικός έλεγχος διάφορων smartphones που μπορείς να ρωτήσεις κάτι κι εκείνο να ψάξει από μόνο του στο ίντερνετ για απαντήσεις, όπως η πρόβλεψη του καιρού, οδηγίες από το GPS για κάποιο προορισμό, ακόμη και για την εύρεση σημείων ενδιαφέροντος (POI) σε κάποια περιοχή.

Αν ο οδηγός πει "Alexa" ή πατήσει το αντίστοιχο κουμπί στο τιμόνι, το σύστημα ξεκινάει και ακούει την ερώτηση που θα ακολουθήσει. Περίπου 20.000 λειτουργίες είναι διαθέσιμες μέσα από τις φωνητικές εντολές, πο υθα καλύψουν κάθε απαίτηση. Η υπηρεσία θα διατίθεται στο Leon και το Ateca πριν από το τέλος του 2017 και μέσα στο 2018 θα μπορεί να συνδυαστεί με το Ibiza και το επερχόμενο Arona.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!