Πέντε σουπερμίνι με ηχοσυστήματα για συναυλίες! (pics & vids)

Πέτρος Πιτσίνης
Πέντε σουπερμίνι με ηχοσυστήματα για συναυλίες! (pics & vids)
Ηχοσυστήματα με τις υπογραφές της Bose, της Bang & Olufsen και άλλων κορυφαίων εταιρειών του είδους, σε αυτοκίνητο της μικρής κατηγορίας; Και όμως γίνεται, όπως αποδεικνύουν πέντε τα μοντέλα πόλης που «παίζουν» δυνατά!

Στην εποχή μας τα συστήματα infotainment ή πολυμέσων, όπως ονομάζονται στα ελληνικά, παίζουν καθοριστικό ρόλο στις πωλήσεις των αυτοκινήτων και όταν μάλιστα συνοδεύονται από ένα κορυφαίο ηχοσύστημα, τότε εκτοξεύουν το σύνολο! Για να βρεις όμως αυτοκίνητο με Bose, Bang & Olufsen ή Beats Audio η λογική λέει ότι πρέπει να επιλέξεις ένα ακριβό μοντέλο μεγάλης κατηγορίας. Κι όμως, αυτή τη φορά δεν είναι έτσι και οι κορυφαίες λύσεις μπορεί να προσφέρονται και από προσιτά σουπερμίνι, όπως αποδεικνύεται και στο ρεπορτάζ μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα πέντε αυτοκίνητα που παρουσιάζουμε, με μοναδικά ηχοσυστήματα που κάποτε πλήρωνες σαν ακριβό έξτρα ακόμη και σε πολυτελείς λιμουζίνες. Εκτός από την υψηλή απόδοση στην ένταση του ήχου, μεγαλύτερη σημασία έχει η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ποιότητα της εγκατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηχεία με τους ενισχυτές και τα subwoofer δεν είναι... πάρε βάλε, σε αντίθεση με όλα τα after market, αλλά έχει προηγηθεί ειδική μελέτη πριν τοποθετηθούν, με γνώμονα την καμπίνα του συγκεκριμένου μοντέλου, για όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστική. Ας δούμε λοιπόν τα πέντε μικρά μοντέλα, που οι επιβάτες τους αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε κάποια μουσική σκηνή!


Ford Fiesta

Το νέο μοντέλο της Μπλε Οβάλ εταιρείας έρχεται με σύστημα Bang & Olufsen που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της πιάτσας. Οι προδιαγραφές μιλάνε από μόνες τους αφού υπάρχει subwoofer στην περιοχή της ρεζέρβας και προσεκτικά τοποθετημένα tweeters στο εμπρός μέρος. Στο σύνολο, βρίσκουμε δέκα ηχεία κορυφαίας ποιότητας, με τη συνολική ισχύ να βρίσκεται στα 675 Watt!

Nissan Micra

Η Nissan παρουσίασε το νέο Micra που δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό και κάνει μια εντελώς νέα αρχή. Μαζί του, έρχεται και ένα προαιρετικό ηχοσύστημα της Bose Personal. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι τα δύο ηχεία στο προσκέφαλο του οδηγού που δίνουν ήχο 360 μοιρών και εκείνος μπορεί να το προσαρμόσει ακριβώς όπως επιθυμεί! Έτσι είναι έτοιμος να ακούσει δυνατά τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια!

Renault Clio

Το Renault Clio ήταν το πρώτο μοντέλο που «έφερε» τα premium ηχοσυστήματα στην κατηγορία των σουπερμίνι. Εφοδιάζεται με ένα σύνολο της Bose, που αποτελείται από επτά ηχεία και προσφέρει στους επιβάτες ένα μοναδικό ακουστικό κονσέρτο που αποκρίνεται θαυμάσια σε κάθε είδους μουσική, από απαλή κλασική έως χορευτική με δυνατά μπάσα!

SEAT Ibiza

H νέα γενιά του SEAT Ibiza μαζί με το κορυφαίο σύστημα infotainment, προσφέρει στον προαιρετικό εξοπλισμό ένα ηχοσύστημα από τη BeatsAudio. Η τελευταία ανήκει στο γνωστό ράπερ Dr Dre και εξελίσσει μερικά από τα καλύτερα σύνολα του είδους! Ο μοναδικός ήχος στο νέο Ibiza προέρχεται από έξι ηχεία υψηλής ποιότητας στην καμπίνα, ένα subwoofer για τις χαμηλές συχνότητες και έναν ενισχυτή 300W.

Volkswagen Polo

Το γερμανικό σουπερμίνι μόλις αντικαταστάθηκε από τη νέα γενιά του και συνεχίζει να είναι μια εξαιρετική πρόταση στην κατηγορία του. Προσφέρεται με το ηχοσύστημα BeatsAudio που βρίσκουμε και στο Ibiza, με τα έξι ηχεία, το subwoofer και τον ενισχυτή των 300W. Έτσι η καμπίνα του Polo μετατρέπεται σε ένα μικρό κλαμπ, με εξαιρετική απόδοση του ήχου σε κάθε συχνότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!