Από 35.028€ το «αγροτικό» της Mercedes!

Πέτρος Πιτσίνης
Από 35.028€ το «αγροτικό» της Mercedes!
Η νέα X-Class, που φέρνει νέα δεδομένα στην κατηγορία των Pick-Up έφτασε και στη χώρα μας, με δύο κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού.

Το Pick-Up με σήμα το αστέρι είναι πλέον γεγονός και για την Ελλάδα, με τις πρώτες παραγγελίες να έχουν ήδη γίνει. Η Mercedes-Benz το είπε και το έκανε, παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που είναι ικανό να καλύψει τόσο τις κλασικές εργασίες που συνήθως εκτελούν αυτού του είδους τα οχήματα, όσο και τις οικογενειακές υποχρεώσεις αφού διατίθεται αποκλειστικά στην τετράθυρη έκδοση διπλής καμπίνας.

Το ωφέλιμο φορτίο της θα ανέρχεται στα πολύ ικανοποιητικά 1.100 κιλά, ενώ το βάρος του ρυμουλκούμενου στα 3.500 κιλά. Η απόσταση από το έδαφος με τη στάνταρ ανάρτηση θα είναι στα 20,2 εκατοστά, ενώ προαιρετικά θα μπορεί να αυξηθεί η απόσταση από το έδαφος στα 22,2 εκατοστά.Αίσθηση προκαλούν και τα χαρακτηριστικά εκτός δρόμου της νέας Mercedes, με γωνία προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής στις 30,1, 22 και 25,9 μοίρες αντίστοιχα. Το pickup με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής:

Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.

Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.

Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας. Ως αντισυμβατικό lifestyle όχημα, είναι κατάλληλο τόσο για το αστικό περιβάλλον όσο και για δραστηριότητες αθλητικές ή ελεύθερου χρόνου, πέρα από τα συνηθισμένα. Η σχεδίαση και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού της αντανακλούν έναν ανεξάρτητο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής.

Η ποικιλία προαιρετικού εξοπλισμού, καθώς και από ένα πακέτο Style ειδικά για τις γραμμές PROGRESSIVE και POWER, δίνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω εξατομίκευση. Για παράδειγμα, στην X-Class μπορούν να προστεθούν πλευρικές μπάρες και ένα ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Επιπλέον, η Mercedes-Benz ανέθεσε σε μία ομάδα σχεδιαστών να αναπτύξουν μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ, τα οποία επιτρέπουν να προσαρμόσετε την X-Class ακόμη περισσότερο στις προσωπικές προτιμήσεις και απαιτήσεις σας – ως προς τη σχεδίαση, τη λειτουργικότητα και τις off-road δυνατότητες.

Για παράδειγμα, η γκάμα περιλαμβάνει styling roll bars που προσδίδουν στιλ, πλευρικές μπάρες, μαλακό κάλυμμα και σκληρό κάλυμμα χώρου φόρτωσης, καθώς και μία σκληρή οροφή που μετατρέπει το pickup σε SUV. Η σκληρή οροφή ακολουθεί τέλεια τη γραμμή σχεδίασης της X-Class και ενσωματώνεται στο αμάξωμα δημιουργώντας μία πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Άλλα στοιχεία είναι επίσης η επένδυση της επιφάνειας φόρτωσης, ένα σύστημα διαχωρισμού της επιφάνειας φόρτωσης, ράγες στερέωσης φορτίου στο δάπεδο και ένα πλαστικό προστατευτικό υποδαπέδου.


Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά, θα διατίθεται με δύο αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες «ζωηρών» επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2.3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d με ένα τούρμπο, αποδίδει 163 ίππους ενώ ο X 250 d φτάνει στην ισχύ των 190 αλόγων λόγω των δύο στροβιλοσυμπιεστών. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 190 ίππων.

Από τα μέσα του 2018 θα διατίθεται ένα πετρελαιοκινητήρας V6 υψηλής ροπής, ο οποίος θα διασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ. Αποδίδει 258 άλογα και μέγιστη ροπή 550 Nm, δίνοντας στην X-Class με τον κινητήρα X 350 d 4MATIC τη θέση του ηγέτη της κατηγορίας. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop.

Το σύστημα DYNAMIC SELECT διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός. Μέχρι σήμερα, σπάνια περιλαμβάνεται διακόπτης προγραμμάτων οδήγησης στην κατηγορία των pickup. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις προτιμήσεις του – από χαλαρή και άνετη έως απαιτητικά σπορ οδήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Comfort, ECO, Sport, Manual και Offroad. Τα προγράμματα αυτά τροποποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, το χρονισμό αλλαγής ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο και τη λειτουργία ECO start/stop.

Αναλυτικά, οι τιμές της Mercedes-Benz X-Class

Pure

X 220d 163PS (RWD): 35.028€
X 220d 163PS 4MATIC: 37.255€
X 250d 190PS Auto 4MATIC: 39.880€

Progressive

X 220d 163PS 4MATIC: 39.593€
X 250d 190PS (RWD):38.355€
X 250d 190PS Auto 4MATIC: 42.810€

Power

X 250d 190PS Auto 4MATIC: 48.009€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!