Aναβιώνει μετά από δεκαετίες το σιρκουί στο Τατόι (vids)

Gazzetta team
Aναβιώνει μετά από δεκαετίες το σιρκουί στο Τατόι (vids)
Στις 7 και 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από 35 χρόνια αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του Τατοϊου, ενώ σειρά θα πάρει η Ρόδος!

Αναβιώνουν μετά από δεκαετίες οι ιστορικοί αγώνες στο Τατόι και στη Ρόδο. Συγκεκριμένα στις 7 και 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί μετά από 35 χρόνια στο αεροδρόμιο του Τατοϊου και πάλι ένας αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων υπό την αιγίδα και την στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Θα ακολουθήσει η αναβίωση του θρυλικού αγώνα της Ρόδου μετά από 45 ολόκληρα χρόνια διακοπής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο Μαριτσών. Το νέο σιρκουί στο Τατόι εντάσσεται στον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017 της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), ενώ υπάρχει προοπτική να επεκταθεί ο θεσμός και σε άλλες επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Η παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με την παρουσία του διοικητή της βάσης στο Τατόι, Σμηνάρχου Κωνσταντίνου Μπούζου, καθώς η συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στο συγκεκριμένο εγχείρημα είναι καθοριστική. Αυτό αποτυπώνεται – μεταξύ άλλων – και στην απεικόνιση ενός μαχητικού αεροσκάφους της στην αφίσα προβολής του σιρκουί, μαζί με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Οι αγώνες στο Τατόι συγκέντρωναν στο παρελθόν δεκάδες χιλιάδες θεατές και σε αυτούς συμμετείχαν μορφές του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον χώρο των δύο και των τεσσάρων τροχών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!