«Διαζύγιο» μεταξύ Volvo και Polestar

Gazzetta team
«Διαζύγιο» μεταξύ Volvo και Polestar
Τα γρήγορα Volvo με το χαρακτηριστικό μπλε σηματάκι της Polestar είναι πλέον παρελθόν, αφού η τελευταία θα στρέψει την προσοχή της στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων.

Μια νέα ανεξάρτητη μάρκα δείχνει να δημιουργείται στον ορίζοντα, αφού η Polestar θα σταματήσει να προσφέρει πακέτα βελτίωσης για τα Volvo και θα δραστηριοποιηθεί αυτόνομα. Ο οίκος ανήκει ούτως ή άλλως στην κινεζική Geely, η οποία έχει στην κατοχή της και τη σουηδική μάρκα.

Οπότε δεν πρόκειται για ένα «διαζύγιο» λόγω προβλημάτων στη συνεργασία ή κάτι παρόμοιο, αφού απλώς θα ανεξαρτητοποιηθεί. Οι πρώτες φήμες αναφέρουν πως η Polestar δεν θα εξελίσσει από λευκή κόλλα χαρτί τα νέα της ηλεκτρικά μοντέλα αλλά θα χρησιμοποιεί ως βάση κάποια Volvo, όπως εκείνα της σειράς 60 και 90.

Το S60 των φωτογραφιών είναι ένα από τα τελευταία με την «περιποίηση» της Polestar (μόλις 1.500 μονάδες θα κατασκευαστούν) και έπονται μερικά ακόμη, όπως το XC60, που θα είναι το πιο γρήγορο Volvo όλων των εποχών με 425 ίππους! Έτσι ο οίκος θα «αποχαιρετίσει» τη σουηδική φίρμα, πριν περάσει οριστικά στη νέα εποχή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!