70 χρόνια Ferrari στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (pics)

70 χρόνια Ferrari στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (pics)

70 χρόνια Ferrari στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (pics)

Τη δική του επέτειο για τα 70 χρόνια της Ferrari θα γιορτάσει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, με την Έκθεση ξεχωριστών μοντέλων της ιταλικής μάρκας.

Τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει φέτος η Ferrari, με το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου να την τιμά με τον δικό της τρόπο. Τα μοντέλα της ιταλικής φίρμας έχουν... πέραση στην ελληνική αγορά, ειδικά τις παλιές καλές εποχές, με το Μουσείο να εκθέτει δώδεκα εξ' αυτών.

Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και η αγωνιστική 250GTO του 1962, που πριν από τρία χρόνια πουλήθηκε έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το επόμενο εξάμηνο θα γίνει το ίδιο με άλλο ένα... κομμάτι, αλλά αυτή τη φορά με πάνω από 50 εκατομμύριο ευρώ. Συνάμα, φέτος συμπληρώνονται και 60 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου Fiat 500, καθώς και 50 χρόνια παραγωγής του NSU Ro80.

Για το πρώτο θα υπάρχουν τρεις βελτιωμένες εκδόσεις, οι Fiat Abarth 695 SS και 695 SS Asseto Corsa, με τη Giannini 126 NP, ενώ σε ό,τι αφορά το NSU Ro80 είναι ένα προηγμένο μοντέλο της μικρής φίρμας, NSU, η οποία τόλμησε να παρουσιάσει κάτι τόσο πρωτότυπο για να γίνει η αιτία να πάρει τη σημερινή της μορφή η Audi.

Best of internet