Σήμα STi και για το Subaru BRZ (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Σήμα STi και για το Subaru BRZ (pics)
Το σπορ κουπέ των Ιαπώνων το περιμέναμε σε έκδοση STi από τη μέρα που το πρωτοείδαμε. Οπότε, μάλλον έφτασε η μεγάλη στιγμή, αν και υπάρχουν μερικά... ερωτηματικά.

Το Subaru BRZ κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στην αγορά. Μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα με το Toyota GT86, δηλαδή τον boxer (επίπεδο) τετρακύλινδρο των 2.0 λίτρων, με τους 205 ίππους. Μια έκδοση με περισσότερη ισχύ την περιμέναμε από τότε που το είδαμε για πρώτη φορά και μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιαστεί.

Τώρα, έρχεται η έκδοση STi από τη Subaru, για να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα αλλά μην περιμένετε μεγάλες διαφορές. Για την ακρίβεια το λογότυπο της Subaru Technica International μπαίνει λόγω του αναβαθμισμένου εξωτερικού του στυλ, δηλαδή τις νέες ζάντες, το διαφορετικό body kit, αλλά και τις κόκκινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Ακόμη δεν έχει αναφερθεί τίποτα για διαφοροποιήσεις στον κινητήρα και όπως όλα δείχνουν, θα είναι αρκετά μικρές, αν υπάρχουν τελικά. Το καλό είναι ότι το BRZ θα γίνει ακόμη καλύτερο στο δρόμο, που ούτως ή άλλως ανήκει στα κορυφαία μοντέλα της αγοράς σε αυτόν τον τομέα.

Η ανάρτηση θα δεχθεί μικρές τροποποιήσεις και το κουπέ της Subaru θα γίνει πιο αποτελεσματικό στο όριο. Τα νέα ωστόσο δεν τελειώνουν εδώ και επίσης, δεν είναι καλά. Μόνον 100 κομμάτια του BRZ STi θα κατασκευαστούν και αυτά, θα διατεθούν αποκλειστικά στην ιαπωνική αγορά. Οι εκατό τυχεροί θα προκύψουν ύστερα από κλήρωση, μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!