Αθόρυβο και «πράσινο» το επόμενο μίνι της Honda (pics & vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Αθόρυβο και «πράσινο» το επόμενο μίνι της Honda (pics & vid)
Σε δύο χρόνια σχεδιάζει να λανσάρει η Honda ένα 100% ηλεκτροκίνητο μίνι με ενιαίο μπροστινό κάθισμα και ενσωματωμένες οθόνες στις πόρτες.

Το Honda Urban EV Concept αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της εφετινής Εκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και θύμιζε οπτικά το VW Golf GTI πρώτης γενιάς. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο πόλης με χαμηλό και φαρδύ αμάξωμα, του οποίου το μήκος είναι κατά περίπου δέκα εκατοστά μικρότερο από το αντίστοιχο του Jazz.

Το δυναμικό μίνι προσφέρει χώρους για τέσσερις επιβάτες μέσα σε ένα μοντέρνο σαλόνι με ενιαίο κάθισμα για τον οδηγό και τον συνοδηγό. Μία μεγάλη οθόνη καταλαμβάνει όλο το πλάτος του κόκπιτ, ενώ προβλέπονται εσωτερικές οθόνες στις πόρτες και εξωτερικές κάμερες αντί κλασικών καθρεπτών. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του Honda Urban EV Concept παραπέμπει σε…Rolls-Royce, καθώς οι πόρτες του ανοίγουν με αντίθετη φορά, ενώ το μπλε φόντο του λογότυπου θα χρησιμοποιηθεί από τους Ιάπωνες σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα τους.

Επίσης, στο τμήμα της μάσκας ανάμεσα στους προβολείς εμφανίζονται μηνύματα σε διάφορες γλώσσες, όπως χαιρετισμοί ή κάποιες οδηγίες προς άλλους οδηγούς.

Προς το παρόν, το μόνο που αποκαλύπτει η Honda, είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρες, χωρίς να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το τετραγωνισμένο concept car θα αποτελέσει τη βάση ενός ηλεκτροκίνητου μίνι μαζικής παραγωγής, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019 στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!