Θα βάλουν μικρόφωνα στα μονοθέσια της Formula 1

Θα βάλουν μικρόφωνα στα μονοθέσια της Formula 1

Θα βάλουν μικρόφωνα στα μονοθέσια της Formula 1

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 ετοιμάζουν ειδικά μικρόφωνα, που θα τοποθετηθούν στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, ώστε να ενισχυθεί ο ήχος από τους κινητήρες τους.

Ο ήχος των V6 υβριδικών κινητήρων, που χρησιμοποιούνται από το 2014 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, έχει απογοητεύσει τους φίλους του αθλήματος. Ωστόσο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει, ότι η Liberty Media προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα και να κάνει τα Γκραν Πρι ελκυστικότερα ηχητικά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο διευθυντής Μάρκετινγκ της Formula 1, Σιν Μπράτσες, αποκάλυψε ότι «θέλουμε να δουλέψουμε εντατικά πάνω στον ήχο, γιατί αυτός επηρεάζει συναισθηματικά τους οπαδούς». Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε, ότι τα ηχητικά συστήματα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για τους θεατές των αγώνων, αλλά και για τους τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο. Γιαυτό επιλέχθηκε ο Αυστραλός ειδικός σε θέματα τηλεοπτικής τεχνολογίας και αναμεταδόσεων, Ντέιβιντ Χιλ, ώστε να βρει λύση στο πρόβλημα ήχου των σημερινών μονοθεσίων.

«Ο Χιλ συνεργάζεται με μία γερμανική εταιρεία στην εξέλιξη ενός κεραμικού μικροφώνου, το οποίο θα μπορεί να κολλήσει στην εξάτμιση, για να ενισχυθεί ο ήχος για τους οπαδούς», ανέφερε ο Μπράτσις. Ο Αυστραλός έχει επισκεφθεί ήδη πολλές ομάδες της Formula 1 πριν τους αγώνες, για να σχηματίσει μία δική του εικόνα για την κατάσταση. Πάντως δεν είναι ακόμη γνωστό, πότε θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται τα νέα μικρόφωνα των εξατμίσεων. Να θυμίσουμε, ότι στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες για την ενίσχυση του ήχου στα μονοθέσια - όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση «μεγαφώνων» στην εξάτμιση το 2014 -, οι οποίες απέτυχαν να καθιερωθούν.

Best of internet