Το Peugeot 208 που δεν θα καίει σταγόνα βενζίνης!

Πέτρος Πιτσίνης
Το Peugeot 208 που δεν θα καίει σταγόνα βενζίνης!
Ο όμιλος PSA σκέφτεται να παρουσιάσει μια ηλεκτρική εκδοχή του 208, που θα έχει μηδενική κατανάλωση και ρύπους, ενώ θα έχει αρκετά εξελιγμένα μηχανικά μέρη.

Οι φήμες για την έλευση του ηλεκτρικού Peugeot 208 όλο και φουντώνουν και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Νέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το καινοτόμο μοντέλο για την κατηγορία των supermini θα παρουσιαστεί άμεσα, στην έκθεση της Γενεύης που θα γίνει το Μάρτιο του 2018.

Αν όντως γίνει έτσι, η παραγωγή του θα ξεκινήσει λίγο καιρό μετά και στα τέλη του ίδιου έτους, ή τις αρχές του επόμενου, θα το δούμε στους δρόμους!

Η πλατφόρμα που θα βασιστεί θα είναι εκείνη που θα χρησιμοποιεί η νέα γενιά του μοντέλου. Η Peugeot συνεργάστηκε με την κινεζική Dongfeng για να τη δημιουργήσει και από το 2019, θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερα ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με τη φίρμα θα πρέπει να περιμένουμε αυτονομίες που θα κυμαίνονται από τα 300 έως και τα 450 χιλιόμετρα, με μια φόρτιση! Ούτε τα Plug-In Hybrid είναι εκτός προγράμματος για τον όμιλο PSA. Το νέο DS7 Crossback θα παρουσιαστεί σε τέτοια έκδοση, όπως και τα υπόλοιπα SUV. Το Peugeot 3008 και το Opel Grandland X, είναι δύο από αυτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!