Η Siemens μεταμορφώνει τις νταλίκες σε... τρόλεϊ! (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Siemens μεταμορφώνει τις νταλίκες σε... τρόλεϊ! (vid)
Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει ένα έργο για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην αούτομπαν, ούτως ώστε τα ενεργοβόρα φορτηγά να κινούνται με μηδενική κατανάλωση και ρύπους!

Ένα σύστημα που θυμίζει τη λύση πολλών ΜΜΜ, όπως το τραμ και τα τρόλεϊ της Αθήνας, ετοιμάζει η Siemens. Το δίκτυο θα στηθεί στην αούτομπαν και τα καλώδια θα είναι σε ύψωμα, με τα οχήματα να χρησιμοποιούν το γνωστό «βραχίονα» για να φτάνουν ως αυτά και να τους παρέχεται το ρεύμα.

Με αυτό τον τρόπο τα ενεργοβόρα φορτηγά θα κινούνται χωρίς να καίνε σταγόνα πετρελαίου και βέβαια, δεν θα ρυπαίνουν καθόλου την ατμόσφαιρα! Η Siemens, είπε σε δηλώσεις της:

«Με αυτές τις δοκιμές, ο eHighway θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε δημόσιο αυτοκινητόδρομο. Η Siemens θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και ενδεχομένως τη συντήρησή του». Το σύστημα κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου «Ηλεκτρικά, καινοτόμα βαρέα μέσα μεταφοράς στην αύτομπαν» του γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος, προστασίας της φύσης, των κτιρίων και της πυρηνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!